Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υποτροπίασε η κιρσοκήλη μου. Τι να κάνω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάκης: Καλημέρα σας… Είμαι 28 ετών. Πριν ένα χρόνο έκανα εγχείρηση κιρσοκήλης. Έκανα σπερμοδιάγραμμα 6 μήνες μετά την εγχείρηση και ήταν πολύ καλό. Στους 9 μήνες, σπερμοδιάγραμμα και τρίπλεξ οσχέου, γιατί ένιωθα ενόχληση, και το σπερμοδιάγραμμα δεν ήταν καλό… Το τρίπλεξ έδειξε μικρού βαθμού κιρσοκήλη και μου είπαν να μην το χειρουργήσω. Τι να κάνω; Εκτός αυτού, έχω πόνο στην επιδιδυμίδα αριστερά εδώ και τρία χρόνια. Έχω κάνει πολλές φορές καλλιέργεια σπέρματος και δεν έχω μικρόβιο (παλαιότερα είχα. Έχω κάνει μήνες θεραπεία με χάπια). Τι άλλο να κάνω; Έχω επισκεφθεί πολλούς γιατρούς χωρίς όμως αποτέλεσμα… Πριν 15 χρόνια είχα κάνει ορχεοπειξία και στις δύο πλευρές… Τι να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ… Τι είναι η ΕΜΑΣ;

Αγαπητέ,

Η υποτροπή της κιρσοκήλης συμβαίνει, αν και σε μικρό ποσοστό. Το θέμα είναι κατά πόσο έχει επηρεαστεί το σπερμοδιάγραμμά σας και φυσικά εάν η μικρού βαθμού, όπως αναφέρετε, κιρσοκήλη συνοδεύεται με παλινδρόμηση αίματος. Επίσης, η κάθε υποτροπή της φλεγμονής της επιδιδυμίδας επηρεάζει αρνητικά το σπερμοδιάγραμμα. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι πολύπλευρη και στοχευμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης