Στις 22-23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Opel Corsa με τους ανανεωμένους κινητήρες, που προσφέρουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2. Η παρουσίαση έγινε σε δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων. Κατά τη διάρκεια αυτής, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Opel Corsa μέσα στην πίστα (σε γρήγορους αλλά και αργούς – οικονομικούς ρυθμούς) αλλά και έξω από αυτή. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι νέοι κινητήρες είναι οικονομικοί ή όχι. Αρχικά πήραμε μία πρώτη γεύση από την πίστα και αργότερα ξεκίνησε το τεστ οικονομίας. Συγκεκριμένα 21 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου παρέλαβαν από ένα Opel Corsa με γεμάτο ρεζερβουάρ και έπρεπε να καλύψουν μία απόσταση 76,8 χιλιομέτρων. Φυσικά νικητής θα έβγαινε αυτός που θα “έκαιγε” τη λιγότερη βενζίνη.


Το ανανεωμένο Opel Corsa έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδρομή των 76,8 χλμ.

Ο διαγωνισμός οικονομίας περιλάμβανε τη διαδρομή Μέγαρα – Ίσθμια – Μέγαρα. Το… ταξίδι μας ξεκίνησε από το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης με κατεύθυνση τα Ίσθμια από την παλαιά εθνική οδό. Τα χιλιόμετρα που καλύψαμε ήταν συνολικά 38. Ο δρόμος της επιστροφής δεν ήταν ο ίδιος και αυτή τη φορά η διαδρομή που καλύψαμε ήταν από την εθνική οδό. Έπειτα από 38.8 χιλιόμετρα επιστρέψαμε και πάλι στα Μέγαρα, όπου σε συγκεκριμένο πρατήριο έγινε και η μέτρηση κατανάλωσης για κάθε αυτοκίνητο. Η κατανάλωση στα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν περισσότερη από 3.5 λίτρα (για 76,8 χλμ.) αλλά υπήρχαν και άλλα που ήταν κάτω από το επίπεδο αυτό.


Το Opel Corsa το δοκιμάσαμε και εντός πίστας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις 3.02 λίτρα

Τελικά, το Opel Corsa της zougla.gr κατάφερε να καταναλώσει το λιγότερο καύσιμο, αφού ο μετρητής έδειξε μόλις 3.02 λίτρα για 76,8 χιλιόμετρα που μεταφράζεται σε κατανάλωση ανά 100 χλμ. σε μόλις 3,9 λίτρα!! Η πρώτη θέση ήταν γεγονός και μάλιστα μεταξύ των ειδικών του αυτοκινήτου. Άλλη μια πρωτιά για την zougla.gr που πέτυχε την καλύτερη επίδοση στο διαγωνισμό οικονομικής οδήγησης Opel Corsa Eco Driving Experience που διοργάνωσε η GM Hellas.


Η διευθύντρια επικοινωνίας της GM Hellas, Αμαλία Γιαννακοπούλου, παραδίδει το αναμνηστικό δίπλωμα στον συντάκτη της zougla.gr Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tips για χαμηλή κατανάλωση

• Έχουμε στο κιβώτιο τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα (5η ή 6η)
• Προσπαθούμε να μη φρενάρουμε αλλά να επιβραδύνουμε αφήνοντας το γκάζι
• Χαϊδεύουμε το γκάζι και δεν το πατάμε ποτέ τέρμα
• Επιταχύνουμε ομαλά και όχι απότομα
• Κινούμαστε στα όρια ταχύτητας και δεν ξεπερνούμε τα 120 χλμ./ώρα
• Διατηρούμε σταθερή την ταχύτητά μας
• Δεν κάνουμε χρήση του κλιματισμού εάν δεν είναι απαραίτητος
• Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών

(Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης