Σε συνέλευση του Συλλόγου ομόφωνα αποφασίστηκε πως η επιβολή των νέων μέτρων θα αποτελέσει ουσιαστικά «ταφόπλακα» για τους πωλητές.

Μάλιστα οι παραγωγοί αιτιολογούν τη θέση τους, προβάλλοντας αρχικά τις τεχνικές δυσκολίες που θα προκύψουν από τις καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι οι αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών είναι προχωρημένης ηλικίας και αγράμματοι και γι’ αυτούς είναι αδύνατη η χρήση των ταμειακών μηχανών.

Παράλληλα προβλήματα θα δημιουργηθούν από τις ταμειακές και στην διάρκεια της δουλειάς, καθώς την ώρα αιχμής είναι αδύνατο ένας άνθρωπος που συνήθως υπάρχει σε κάθε πάγκο να εξυπηρετεί τον κόσμο και να χτυπάει κα αποδείξεις.

«Θα αναγκασθούμε να πάρουμε και άλλο άνθρωπο να μας βοηθάει. Ουσιαστικά μας λένε να προσλάβουμε υπαλλήλους, χωρίς να θέλουμε. Αν το σήκωνε η τσέπη μας, θα το είχαμε κάνει, δεν θα περιμέναμε την κυβέρνηση να μας το πει», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου στο Βόλο Αποστόλης Τσακανίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα όμως ένα δυσβάσταχτο επακόλουθο για τους πωλητές λαϊκών αγορών είναι το υπέρογκο για τα οικονομικά τους δεδομένα κόστος αγοράς και λειτουργίας ταμειακής μηχανής.

Η απασχόληση λογιστή που θα είναι πλέον απαραίτητη, αλλά και η επιβολή του 10% στα προϊόντα, θα επιβαρύνει τελικά τους ίδιους τους παραγωγούς, αφού δεν μπορεί να ζητηθεί από τους καταναλωτές.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος, με την επιβολή των μέτρων ένας πολύ μεγάλος αριθμός αγροτών και κυρίως μικροκαλλιεργητών που πουλάνε τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές θα αναγκασθεί να τις εγκαταλείψει.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης