Στις 31 Μαρτίου, στις 18:30, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης οι κάτοικοι της πόλης φωνάζουν δυνατά χρησιμοποιώντας τη σιωπή τους! Διαμαρτύρονται για το ανύπαρκτο σύστημα υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Θύμα του διαλυμένου Ε.Σ.Υ. έπεσε πρόσφατα ένα βρέφος 14 μηνών, που οι γονείς του περιέφεραν σε τέσσερα νοσοκομεία, προκειμένου να σωθεί, αλλά τελικά αυτό δεν τα κατάφερε. Οι κάτοικοι, στην πρόσκληση που απευθύνουν προς όλους, αναφέρουν: «Διεκδικούμε όλα αυτά που μας υπόσχονται ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο. Διεκδικούμε ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Το μωρό μεταφέρθηκε από τη μητέρα του το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, σε παιδίατρο του Ο.Α.Ε.Ε. στην Κοζάνη. Η τραγική μητέρα δεν πήγε το παιδί της στο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς τόσο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο όσο και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο η παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρέφος μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο Βέροιας. Στη Βέροια, παρόλο που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης, δεν του χορηγήθηκε ορός, με αποτέλεσμα μία ημέρα μετά να διακομιστεί στο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Ιπποκράτειο με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μετά από περίπου 10 μέρες, εξέπνευσε από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης