Παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, η γρίπη των πτηνών, που εκδηλώθηκε το 2006, παραμένει ως απειλή για την ανθρώπινη υγεία, όπως προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 21 κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε ανθρώπους, τα επτά από τα οποία ήταν θανατηφόρα.

«Τα 16 κρούσματα αναφέρθηκαν στην Αίγυπτο, πέντε από τα οποία ήταν θανατηφόρα, τέσσερα στο Βιετνάμ, από τα οποία το ένα θανατηφόρο, και ένα θανατηφόρο κρούσμα στην Ινδονησία», ανακοίνωσε το περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ στη Μανίλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Μπανγκλαντές, το Μπουτάν, η Καμπότζη, η Ινδία, το Ισραήλ, η Μιανμάρ, το Νεπάλ και το Βιετνάμ έχουν αναφέρει έξαρση της νόσου σε πτηνοτροφεία ή σε άγρια πτηνά.

Ο ΠΟΥ τόνισε ότι η παρουσία του Η5Ν1 αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να μολυνθούν μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένα πτηνά.

Προειδοποίησε επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος ο ιός να ενωθεί με έναν άλλο ιό της γρίπης και να αποτελέσουν έτσι ένα εντελώς νέο στέλεχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2006, ο ΠΟΥ κατέγραψε 115 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 79 θανάτους. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί από τότε, με 73 κρούσματα και 32 θανάτους να έχουν αναφερθεί πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης