Να αντικαταστήσει σύντομα τον διπλωμάτη του στο Λονδίνο σκοπεύει το Ισραήλ, μετά την απέλαση του προηγούμενου εξαιτίας της χρήσης πλαστών βρετανικών διαβατηρίων στην υπόθεση της δολοφονίας στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Η Yedioth Ahronot, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα, γράφει σήμερα ότι ο διπλωμάτης που πρόκειται να απελαθεί είναι στην πραγματικότητα πράκτορας της Μοσάντ, και ότι θα επιστρέψει στο Ισραήλ μετά τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα, στις αρχές του επόμενου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ μπορεί να αντικαταστήσει τον πράκτορα με έναν άλλον, καθώς οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, γράφει η εφημερίδα, ενώ παρόμοια υπήρξε και η αναφορά του στρατιωτικού ραδιοφώνου της χώρας.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε χθες, ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου, ότι ζήτησε από ένα μέλος της Ισραηλινής Πρεσβείας «να απομακρυνθεί», εξηγώντας ότι έχει «πειστικούς λόγους» να θεωρεί ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κατάχρηση των βρετανικών διαβατηρίων, ανακοινώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Από ισραηλινής πλευράς, ο πρέσβης του Ισραήλ στο Λονδίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αντίδραση Ισραήλ στην απέλαση διπλωμάτη του από το Λονδίνο, 23 Μαρτίου 2010, 22:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης