Το στίγμα της βρετανικής πολιτικής στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν έδωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και εκπρόσωπος του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μιλώντας στο Κογκρέσο, στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), ο Τόνι Μπλερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πρέπει να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει την ικανότητα να έχει πυρηνικό όπλο. Το Ιράν πρέπει να γνωρίζει ότι θα το εμποδίσουμε με κάθε τίμημα. Ο κίνδυνος θα είναι αν οι Ιρανοί ηγέτες φαντάζονται, έστω και για ένα λεπτό, ότι μπορεί να τους αφήσουμε να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε. Δεν πρόκειται μόνο για την ασφάλεια του Ισραήλ. Είναι ένα ζήτημα που άπτεται της παγκόσμιας ασφάλειας, της δικής μου, της δικής σας, όλου του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να παρεμποδίσουν το Ιράν να προχωρήσει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, είπε ότι η χώρα του, στην περίπτωση που χρειαστεί, θα προχωρήσει σε στρατιωτικό κτύπημα ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης