7ο ΕΤΟΣ (Νοέμβριος 2009 – Μάιος 2010)

Το αγαπημένο πρόγραμμα παιδιών και νέων, σχεδιασμένο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Η παραγωγή είναι του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΦΙΛΙΠ από 15 Νοεμβρίου 2009 έως 16 Μαΐου 2010 στις 4 το απόγευμα και με εισιτήριο μόνο 2,50 ευρώ για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, στο κινηματογραφικό στέκι των πιτσιρικάδων της πρωτεύουσας, στο Cine ΦΙΛΙΠ (Θάσου 11 – Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8612476).
Παράλληλα: εργαστήρια, σεμινάρια, μουσική, συζητήσεις.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου και ώρα 16:00 η ταινία “Η εποχή του θερισμού” – Harvest Time σε σκηνοθεσία της Marina Razbezhkina.

Μια πολυβραβευμένη ταινία που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και την οποία αφηγήθηκε στη σκηνοθέτιδα μια ηλικιωμένη κυρία την οποία γνώρισε σε ένα νοσοκομείο. Θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες του σύγχρονου Ρωσικού κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Το βραβείο FIPRESCI και το βραβείο των Ρώσων Κριτικών Κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας (2004).

2. Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Τελουρίντ.

3. Το βραβείο Αργυρός Αλέξανδρος και το βραβείο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2004).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης