Το Υπουργείο Παιδείας δίνει σήμερα τέλος στην ταλαιπωρία και στην αγωνία του 17χρονου μαθητή από την Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο οποίος σύμφωνα με δικαστική απόφαση έπρεπε να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω… απουσιών.

Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν από 2 χρόνια, όταν το Λύκειο Λευκίμμης ανακοίνωσε στο μαθητή ότι μένει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς του προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, καθώς το παιδί νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος νοσηλευόταν με μονοπυρήνωση των λεμφαδένων στο νοσοκομείο Κέρκυρας και παρ’ όλα αυτά δεν είχε ξεπεράσει το σύνολο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών που προβλέπει ο νόμος, για να μείνει στην ίδια τάξη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκτελεστεί προσωρινά η απόφαση των καθηγητών και ο μαθητής προβιβάσθηκε στη Β΄ Λυκείου και στη συνέχεια στη Γ’ Λυκείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο χρόνια μετά, λοιπόν, και ενώ ο μαθητής είναι τελειόφοιτος, εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, που… ξαναστέλνει τον μαθητή στην Α΄ Λυκείου!

Σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα σταλεί έγγραφο στο λύκειο Λευκίμμης, σύμφωνα με το οποίο ο μαθητής θα εξακολουθήσει να φοιτά στην Γ’ Λυκείου και να δώσει κανονικά Πανελλήνιες εξετάσεις.

  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης