Κρίσιμες συνομιλίες θα έχει αυτή την εβδομάδα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του και με άλλες εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες.

Ο υπουργός θα μεταβεί αύριο στις ΗΠΑ, ενώ την επομένη μέρα θα μιλήσει στο Κέντρο Εξωτερικής Πολιτικής της Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με ανώτατο αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και την αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ελίζαμπεθ Σέργουντ – Ράντελ. Παράλληλα θα συνομιλήσει με εξέχοντα μέλη των επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής και Γερουσίας, καθώς και με εκπροσώπους αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον, με την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις τόσο για το Κυπριακό όσο και για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου- Η.Π.Α. Την επόμενη μέρα ο κ. Κυπριανού θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, ενώ την Τρίτη, 30 Μαρτίου, θα συναντήσει το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με τον βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Αλαίν Λερουά, με τον οποίο θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου- ΟΗΕ για παροχή διευκολύνσεων σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του οργανισμού.

Τέλος, θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη δωρητών για την Αϊτή, η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης