Κανονικά θα συνεχιστούν οι εποικισμοί Ισραηλινών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ύστερα και από τη σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος λίγο πριν το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι η πολιτική οικοδόμησης της κυβέρνησής του στην Ιερουσαλήμ είναι «η ίδια με αυτή που ισχύει στο Τελ Αβίβ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης: «Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε στην Ιερουσαλήμ, όπως το κάνουμε εδώ και 42 χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι με επιστολή του εξήγησε τις θέσεις του προς την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία του είχε ζητήσει διευκρινήσεις για το σχέδιο κατασκευής νέων εβραϊκών κατοικιών στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εξάλλου, σήμερα, έφτασε στο Ισραήλ ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, για να προσπαθήσει να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή.

Η Παλαιστίνη, ωστόσο, έχει επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, αν αυτό δεν παγώσει πλήρως την εποικιστική του δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης