Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν στο ΟΑΚΑ την τελευταία φετινή τους «μάχη». Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι διασταυρώνουν τα… ξίφη τους, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα παιχνίδι που, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δε θα κρίνει και πολλά σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου, έχει ξεχωριστή σημασία.

Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά, μετά από τη σεζόν 2003-04, βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους στον… θρόνο της Ελλάδας και έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές, εκθρονίζοντας τον «αιώνιο» αντίπαλο και πρωταθλητή των τελευταίων ετών, Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει να πάρει τη δική της ρεβάνς για την ήττα με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου η διαφαινόμενη στέψη της να συνδυαστεί και μια νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Γι’ αυτούς τους λόγους η… δίψα των φίλων των «πράσινων» είναι μεγάλη, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από το «sold out» στα εισιτήρια.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο -7 από το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα και τα προβλήματά του σε αγωνιστικό επίπεδο δεν έχουν τελειωμό, φιλοδοξεί να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τους «πράσινους», για να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 2+1 εισαγγελείς

Στο παρασκήνιο του αγώνα, μετά από αίτημα των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται 2 + 1 εισαγγελείς.

Οι δύο θα βρίσκονται στο γήπεδο, και μάλιστα ο ένας θα ενεργοποιηθεί από την ώρα που η αποστολή του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει από τον Ρέντη. Ο τρίτος θα βρίσκεται stand by και θα επέμβει σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Την κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο ντέρμπι. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Τζιμπρίλ Σισέ, εν όψει της αιώνιας μάχης με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, στο ΟΑΚΑ.

Ο ένας χωρίς μπακ, ο άλλος χωρίς χαφ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Νιόπλιας προβληματίζεται σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό της αμυντικής γραμμής. Εκτός πλάνων είναι οι Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Δάρλας και Μαρίνος.

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους «πράσινους» με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο ένας εκ των οποίων θα είναι «κατά συνθήκην» πλάγιος αμυντικός, κάτι που έγινε και στην Λιέγη, στο ματς με τη Σταντάρ.

Έτσι, ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα γκολπόστ, ενώ ως αριστερό μπακ θα αγωνιστεί ο Βύντρα και σαν δεξιό ο Γκάμπριελ. Από εκεί και πέρα, για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθεί ο Κατσουράνης ή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με παρτενέρ τον Καντέ.

Όμως, όλα θα εξαρτηθούν από το εάν ο Σαριέγκι ή ο Μαρίνος καταφέρουν να μπουν στην αποστολή.

Στο κέντρο σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Καραγκούνη και ενός εκ των Ζιμπέρτο ή Κατσουράνη. Στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Λέτο, μόνος προωθημένος ο Σισέ, ενώ στα δεξιά Νίνης και Σαλπιγγίδης διεκδικούν μια θέση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, μετά τον τραυματισμό του Ζαϊρί στη Γαλλία είδε και τον Λεονάρντο να τίθεται εκτός μάχης.

Ο Νικοπολίδης θα κάτσει κάτω από τα γκολπόστ, ενώ στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα τοποθετηθούν οι Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης.

Στολτίδης και Μαρέσκα θα αγωνιστούν στα χαφ, ενώ ο Ντάτολο θα τοποθετηθεί αριστερά. Από εκεί και πέρα, ο Λούα Λούα θεωρείται σίγουρος για την αρχική ενδεκάδα, αλλά το αν θα αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός ή ως δεξιό χαφ είναι ακόμα στον… αέρα. Στην επίθεση, την θέση διεκδικούν οι Μήτρογλου και Ντάρμπισάιρ, χωρίς να αποκλείεται να αγωνιστούν και ως δίδυμο.

Οι αποστολές

Παναθηναϊκός:
Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Σισέ, Πετρόπουλος, Ρουκάβινα, Κλέιτον και Νίνης.

Ολυμπιακός:
Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ντομί, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ντάτολο, Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ και Λούα Λούα.

Σισέ: Δεν φοβάμαι τον Ολυμπιακό

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ενόψει του ντέρμπι. Ο Γάλλος στράικερ, μιλώντας στο Novasports 1, τόνισε ότι δεν φοβάται τον Ολυμπιακό.

«Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι τον Ολυμπιακό. Δεν είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό.

Νιώθω χαρά ξανά και με ευχαριστεί το ποδόσφαιρο που παίζω για αυτόν τον λόγο λέω πως ξαναγεννήθηκα στην Ελλάδα. Είμαι παίκτης που παίζω πάντα με το ένστικτό μου. Δεν σκέφτομαι, απλά πράττω.

Νιώθω πραγματικά καλά και θέλω να συνεχίσω να σκοράρω, ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Με τη σειρά του, ο Άντε Ρουκάβινα, τόνισε: «Θέλαμε να προχωρήσουμε μακριά και στο Europa League αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την νίκη και το πρωτάθλημα, που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Μαρέσκα: Μου αρέσουν τα ντέρμπι

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Έντσο Μαρέσκα μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και δήλωσε πως τα ντέρμπι τού αρέσουν, ενώ επεσήμανε πως η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία φετινά δώρα του Ολυμπιακού προς τον κόσμο του.

«Ξέρω τι σημασία που έχει για τον σύλλογο και την ομάδα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν όλοι να τους κερδίσουμε. Μου αρέσουν τα ντέρμπι. Μπορούμε να πούμε ότι ίσως είναι το τελευταίο καλό δώρο που μπορεί να κάνουμε στον κόσμο μας φέτος.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να μιλήσω για μένα και την απόδοσή μου. Το θέμα είναι πάντα η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο σημαντικός από όλους μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίζει καλά η ομάδα.

Δεν χωράει αμφιβολία πως η χρονιά δεν ήταν καλή. Θα πρέπει όμως ο κόσμος να ξέρει πως εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε οι πρώτοι που στεναχωριόμαστε όταν δεν παίζουμε καλά και χάνουμε ή δεν κερδίζουμε. Το λέω ειλικρινά. Μας θλίβει που δεν έχουμε ικανοποιήσει σε αρκετά ματς τον κόσμο. Μας πειράζει και εμάς πολύ. Είμαστε επαγγελματίες όμως και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ως το τέλος».

Η προϊστορία

Δείτε σε βίντεο τα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, με γηπεδούχους του πράσινους από το 1980 και μετά, από τότε δηλαδή που το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής έγινε επαγγελματικό.

1979-1980

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0
Σκόρερ: 18’ Υφαντίδης, 85’ Αλβαρέζ
Παναθηναϊκός (Μπρούνο Πεζάολα): Κωνσταντίνου, Μπανάσας (80’ Ελευθεράκης), Τσιριγώτης, Ζιάκος, Κόβης, Λιβαθηνός (49’ Καψής), Κατσιάκος, Δομάζος, Υφαντίδης, Κουρόπουλος, Αλβαρεζ.
Oλυμπιακός (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Αρβανίτης, Νοβοσέλατς, Κυράστας, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Ξανθόπουλος, Κουσουλάκης (58’ Λεμονής), Καραβίτης, Αλστρομ, Κρητικόπουλος, Κοκολάκης (46’ Περόνε).

1980-1981
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: 40’ Κουσουλάκης
Παναθηναϊκός (Χέλμουτ Σενέκοβιτς): Κωνσταντίνου, Ζιάκος, Καψής, Κόβης, Τσιριγώτης (34′ Μπανάσας), Λιβαθηνός, Ρότσα, Τερζανίδης, Δεληκάρης, Υφαντίδης (57′ Αλφάρο-Μπιστάκης), Ντορουνικολάε.
Oλυμπιακός (Κάζιμιρ Γκόρσκι): Σαργκάνης, Κυράστας, Παπαδόπουλος, Βαμβακούλας, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Νικολούδης, Περσίας, Ορφανός (73′ Ξανθόπουλος), Γαλάκος, Αλστρομ (85′ Μίχος).

1981-1982

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 80’ Ντορουνικολάε – 52’ αυτ. Λιβαθηνός
Παναθηναϊκός (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Κυράστας, Καρούλιας, Κόβης (46’ Σημαιοφορίδης), Καψής, Ρότσα, Λιβαθηνός, Αναστασιάδης, Χαραλαμπίδης, Ντόρουνικολάε, Κουρόπουλος (78’ Τσιριγώτης).
Oλυμπιακός (Αλκέτας Παναγούλιας): Σαργκάνης, Νοβοσέλατς, Βαμβακούλας, Μίχος, Ξανθόπουλος, Κουσουλάκης, Περσίας, Νικολούδης (46’ Ορφανός), Μητρόπουλος, Αναστόπουλος.

1982-1983
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: 13’ Εσταβίλιο
Παναθηναϊκός (Κώστας Τσάκος): Δάφκος, Μπέριος (66′ Δοντάς), Ταράσης, Κόβης, Κυράστας, Παπαβασιλείου, Μαυρίδης (67′ Γαλάκος), Αναστασιάδης, Ρότσα, Δημόπουλος Θ, Λα Λινγκ.
Oλυμπιακός (Κάζιμιρ Γκόρσκι): Σαργκάνης, Αλμπερτσεν, Κοκολάκης, Παπαδόπουλος, Μίχος, Περσίας, Εσταβίλιο (49′ Αργυρόπουλος), Τόγιας, Μητρόπουλος, Λεμονής (62′ Κριμιζάς), Αναστόπουλος.

1983-1984
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Καψής, Παπαβασιλείου (62′ Λιβαθηνός), Αντωνίου, Ρότσα, Λα Λινγκ, Δημόπουλος Θ, Γαλάκος (77′ Χαραλαμπίδης).
Oλυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Σαργκάνης, Γούναρης, βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης (68′ Κοκολάκης), Ξανθόπουλος, Μητρόπουλος, Αλμπερτσεν, Λεμονής, Αναστόπουλος.

1984-1985

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 22’ Γεροθόδωρος – 10’ Μητρόπουλος
Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Δοντάς, Καρούλιας, Μαυρίδης (46’ Χαραλαμπίδης Γρ.), Ταράσης, Γεροθόδωρος, Ζάετς, Παπαβασιλείου (82’ Λιβαθηνός), Ρότσα, Δημόπουλος Θ., Σαραβάκος.
Oλυμπιακός (Γκέοργκ Κέσλερ): Σαργκάνης, Παπαγγέλης, Μίχος, Ξανθόπουλος, Τόγιας, Αλμπερτσεν (74’ Παπαδόπουλος), Περσίας, Κοκολάκης, Μητρόπουλος (46’ Λεμονής), Σέστιτς, Αναστόπουλος.

1985-1986

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2
Σκόρερ: 80’ Χαραλαμπίδης – 33’ Βαϊτσης, Μητρόπουλος
Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Σαργκάνης, Ταράσης, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος (36′ Χαραλαμπίδης), Σαραβάκος, Μπατσινίλας, Δημόπουλος Χ..
Oλυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Τόγιας, Μίχος, Αποστολάκης, Σεμερτζίδης, Μπάριος (88′ Παπαχρήστου), Μητρόπουλος, Σέστιτς, Αναστόπουλος, Βαϊτσης.

1986-1987

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 26’ Μπατσινίλας – 81’ Αναστόπουλος
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Μήνου, Βονόρτας, Πατσιαβούρας, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Ζάετς, Αντωνίου, Ρότσα, Βλάχος, Σαραβάκος (62′ Δημόπουλος Χ.).
Oλυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Σκούνας, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Τόγιας, Αλεξίου, Σεμερτζίδης (74′ Βαϊτσης), Μπονόβας (27′ Σέστιτς), Μπάριος, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Κωστίκος.

1987-1988

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 52’ Ρότσα – 4’ Μουστακίδης
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Σαργκάνης, Βασιλείου, Βαμβακούλας, Ρότσα (86′ Μπατσινίλας), Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Δημόπουλος Χ..
Oλυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Παχατουρίδης (70′ Ξανθόπουλος), Μίχος, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης, Μπανιώτης, Μητρόπουλος, Τσιαντάκης, Φούνες.

1988-1989

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1
Σκόρερ: 37’ αυτ. Μπανιώτης, 80’ πεν. Σαραβάκος – 78’ Αλεξίου
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Αμπαδιωτάκης, Χατζηαθανασίου, Καλατζής, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς (77′ Μπατσινίλας), Μαυρίδης, Χριστοδούλου (87′ Ρότσα), Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Νίλσεν.
Oλυμπιακός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Ταληκριάδης, Καραταϊδης, Τσαλουχίδης, Μπανιώτης (67′ Σαββίδης, Αλεξίου, Κωφίδης, Τσιαντάκης, Χαντζίδης, Μητρόπουλος, Ντέταρι, Μουστακίδης (31′ Σοφιανόπουλος).

1989-1990
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2
Σκόρερ: 57’ Αντωνίου, 82’ Σαμαράς – 27’ πεν. Ντέταρι, 78’ Σαββίδης
Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκστον): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Κουρμπανάς (52′ Σαμαράς), Καλατζής, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αντωνίου, Βλάχος, Γεωργαμλής, Σαραβάκος, Δημόπουλος Χ..
Oλυμπιακός (Ίμρε Κόμορα): Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καλογερόπουλος (64′ Μουστακίδης), Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Σαββίδης, Μητρόπουλος (71′ Καλταβερίδης), Ντέταρι, Αναστόπουλος.

1990-1991

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: 52’ Αναστόπουλος
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Χριστοδούλου, Κουρμπανάς, Μαραγκός (66′ Σαμαράς), Γεωργακόπουλος, Σαραβάκος, Βαζέχα
Oλυμπιακός (Όλεγκ Μπλαχίν): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Λιτόφτσενκο, Χριστοδούλου (71′ Γκοτζιάς), Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης (75′ Νεντίδης), Αναστόπουλος, Προτάσοφ, Σάβιτσεφ.

1991-1992

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0
Σκόρερ: 18’ Μαραγκός, 29’ Σαραβάκος, 78’ Βαζέχα
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καραγεωργίου, Μπορέλι (55′ Τσιφούτης), Μαραγκός (83′ Φραντζέσκος), Σαραβάκος, Βαζέχα.
Oλυμπιακός (Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης (23′ Κοψαχείλης), Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Καραταϊδης, Χατζίδης (69′ Κωφίδης), Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος, Σάβιτσεφ, Αναστόπουλος.

1992-1993

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3
Σκόρερ: 49’ πεν., 72’ Βαζέχα – 19’ Μπατίστα, 50’ Προτάσοφ, 56’ Λιτόφτσενκο
Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, ΓΧ Γεωργιάδης (59′ Δώνης, 76′ Σαραβάκος), Αντωνίου, Μαραγκός, Φραντζέσκος, Βαζέχα.
Oλυμπιακός (Λιούπκο Πέτροβιτς): Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μητσιμπόνας, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Μπατίστα, Προτάσοφ (77′ Βαϊτσης), Σαββίδης (89′ Χατζίδης).

1993-1994

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2
Σκόρερ: 77’ Σαραβάκος – 45’ Καλατζής, 66’ Χατζίδης
Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Χριστοδούλου, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης (73΄ Καπουράνης), Μαυρίδης, Νιόπλιας, Αντωνίου, Μπορέλι, Μαραγκός, Σαραβάκος, Βαζέχα.
Oλυμπιακός (Κώστας Πολυχρονίου): Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Καλατζής, Χατζίδης, Τσαλουχίδης, Καραπιάλης, Τσιαντάκης, Εστάι (26΄ Γκώνιας), Κρίστενσεν (81΄ Βαϊτσης).

1994-1995
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 54’ Γ.Χ. Γεωργιάδης – 30’ Τσαλουχίδης
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης (60΄ Λαγωνικάκης), Χριστοδούλου, Καλιτζάκης (80΄ Μαραγκός), Καπουράνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Μάρκος, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα.
Ολυμπιακός (Τάις Λίμπρεχτς): Στρακόσια, Χατζίδης, Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Πασσαλής (83΄ Τρούπκος), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (74΄ Νταμπίζας).

1995-1996

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0
Σκόρερ: 10’ Αποστολάκης
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Καπουράνης, Μπορέλι (86΄ Νιόπλιας), Μαραγκός (71΄ Γκούμας), Γ.Σ. Γεωργιάδης, Λαγωνικάκης, Βαζέχα (90΄ Θωμαϊδης).
Ολυμπιακός (Τάκης Περσίας): Ράντος, Κρεμενλίεφ, Καλατζής, Καραταϊδης, Σκαρτάδος, Πασσαλής (58΄ Μαρινάκης), Αμανατίδης, Τρούπκος, Γιουσκόβιακ (65΄ Γεωργάτος), Αλεξανδρής (74΄ Σαπάνης), Ίβιτς.

1996-1997

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2
Σκόρερ: 7’ Γεωργάτος, 49’ Καραπιάλης
Παναθηναϊκός (Βέλιμιρ Ζάετς): Βάντσικ, Αποστολάκης (46΄ Καπουράνης), Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Κωνσταντινίδης, Κόλα (46΄ Αλεξούδης), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος (79΄ Νασιόπουλος), Μαλέκκος.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (88΄ Καλύκας), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (65΄ Κακλαμάνος), Γκόγκιτς (81΄ Τζόρτζεβιτς), Γεωργάτος.

1997-1998

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2
Σκόρερ: 23’ Γιαννακόπουλος, 34’ Μαυρογενίδης
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Καλιτσιδάκης, Γκούμας, Μπασινάς, Μίκλαντ (54΄ Λυμπερόπουλος), Λαγωνικάκης (46΄ Αλεξούδης), Κόλα (85΄ Σιμπνιέφσκι), Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μαυρογενίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Καραπιάλης (87΄ Μπάντοβιτς), Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής (81΄ Οφορίκουε), Ίβιτς (55΄ Γεωργάτος).

1998-1999

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-4
Σκόρερ: 29’ Κωνσταντινίδης, 32’ Βαζέχα – 41’ αυτ. Αλεξόπουλος, 52’, 90’ Καραπιάλης, 72’ Ανατολάκης.
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (82΄ Μάουρο), Αλεξόπουλος, Βόκολος, Ασάνοβιτς (76΄ Κιάσσος), Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Κόλα (78΄ Σιπνιέφσκι), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γεωργάτος (84΄ Λουτσιάνο), Γκόγκιτς, Αλεξανδρής (69΄ Αμανατίδης).

1999-2000
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0
Σκόρερ: 58’ Ολιβάρες, 64’ Βαζέχα
Παναθηναϊκός (Γιάννης Κυράστας): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Γκούμας (70΄ βόκολος), Φύσσας, Φλίπσεν, Μίκλαντ, Μπασινάς (81΄ Κιάσσος), Βαζέχα, Σιπνιέφσκι (31΄ Κόλα), Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός (Αλμπερτίνο Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς (62΄ Αντζας), Πασσαλής, Πουρσαϊτίδης (62΄ Καραπιάλης), Γκόγκιτς, Ζιοβάνι

2000-2001

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός (Αγγελος Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Φύσσας, Γκαλέτο (55΄ Βαζέχα), Μπασινάς, Καραγκούνης (73΄ Σιπνιέφσκι), Βλάοβιτς (60΄ Κόλα), Λυμπερόπουλος
Ολυμπιακός (Γιάννης Ματζουράκης): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (45΄ Ανατολάκης), Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Κόντης, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ (73΄ Λουτσιάνο), Αλβες, Οφορίκουε (68΄ Αλεξανδρής)

2001-2002

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: 76’ Ολιζαντέμπε – 90’ πεν. Τζόρτζεβιτς
Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σάριτς, Κυργιάκος, Φύσσας, Μικάελσεν (67΄ Κόλκα), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς (59΄ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου, Λυμπερόπουλος (78΄ Γκούμας)
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης (80΄ Αλβες), Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ, Ζιοβάνι, Οφορίκουε (70΄ Αντζας)

2002-2003

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2
Σκόρερ: 18’ Ολιζαντέμπε, 72’ Μπασινάς, 77’ Κόλκα – 9’ αυτ. Χένρικσεν, 54’ αυτ. Κυργιάκος
Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Φύσσας (75΄ Κωνσταντίνου), Μικάελσεν (66΄ Κόλκα), Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος (82΄ Γκούμας), Ολιζαντέμπε.
Ολυμπιακός (Σρέτσκο Κάτανετς): Ελευθερόπουλος (45΄ Κατεργιαννάκης), Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Αντζας, Κωστούλας (35΄ Αμανατίδης), Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας (81΄ Χούτος), Ζιοβάνι.

2003-2004

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2
Σκόρερ: 7’ πεν. Μπασινάς, 82’ Γκούμας – 44’ Στολτίδης, 54’ Τζόρτζεβιτς
Παναθηναϊκός (Ιτζάκ Σουμ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Κωνσταντινίδης (46′ Κυργιάκος), Γκούμας, Μόρις (73′ Σαπάνης), Μινχ, Μικάελσεν, Μπασινάς, Γκονζάλες (63′ Ολιζαντέμπε), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.
Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Γιάννου, Ανατολάκης, Βάλλας, Καρεμπέ, Στολτίδης, Γεωργάτος (73′ Καφές), Μαυρογενίδης (17′ Χούτος), Πάντος, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο (60′ Βενετίδης), Ζιοβάνι.

2004-2005

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
Σκόρερ: 43’ Κωνσταντίνου
Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Μινχ (60′ Κωνσταντινίδης), Χαραλαμπίδης (66′ Βύντρα), Γκούμας, Μόρις, Κώτσιος, Γκονζάλες, Βόουτερ (82′ Σ.Μάριτς), Μπασινάς, Κωνσταντίνου, Γκέκας.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης (67′ Ζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Μ. Μάριτς, Ριβάλντο, Καστίγιο (87′ Ταραλίδης), Οκκάς (67′ Πάντος).

2005-2006

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2
Σκόρερ: 35’ Στολτίδης, 89’ Τζόρτζεβιτς
Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Βύντρα, Μόρις, Κώτσιος, Κονσεϊσάο, Αντριτς (80′ Μπίσκαν), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης (52′ Βόουτερ), Ολιζαντέμπε (52′ Γκέκας).
Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο (85′ Καφές), Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίντα (58′ Οκκάς), Κωνσταντίνου (88′ Ντάνι).

2006-07

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
Σκόρερ: 48’ αυτ. Κωστούλας
Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπεντε, Σέριτς, Γκούμας, Μόρις, Βύντρα (71’ Νίλσον), Μπόβιο (81’ Λεοντίου), Ρομέρο, Τζιόλης, Βίκτορ, Παπαδόπουλος (85’ Μάντζιος), Σαλπιγγίδης.
Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ντομί, Κωστούλας (88’ Καφές), Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Μάριτς (69’ Οκκάς), Τζόρτζεβιτς (88’ Μπόρχα), Καστίγιο, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου.

2007-08

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Νίλσον, Ενακαρίρε, Γκούμας, Λεοντίου (67’ Βύντρα), Καραγκούνης, Μάτος (75’ Εντόι), Τζιόλης, Δημούτσος (82’ Νίνης), Παπαδόπουλος, Μάντζιος.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς (78’ Νε), Λούα Λούα (88’ Νούνιες).

2008-09
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ (87’ Ρουκάβινα), Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (57’ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Σιμάο, Νίλσον, Μάντζιος.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ (37’ Γκαλίτσιος), Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Ντουντού, Λέτο (80’ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Γκαλέτι (83’ Κοβάτσεβιτς), Ντιόγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης