Ως μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της θητείας του αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την επερχόμενη ψηφοφορία που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στο Κογκρέσο, σχετικά με την μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος Υγείας.

Ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο ομιλίας του, στο πανεπιστήμιο Τζορτζ-Μέισον στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια: «Σε λίγες μόνο ημέρες, μία μάχη ενός αιώνα θα καταλήξει με μία ιστορική ψηφοφορία. Μερικά χιλιόμετρα από εδώ, το Κογκρέσο βρίσκεται στα τελευταία στάδια μιας αποφασιστικής διαμάχης για το μέλλον του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ. Στην καρδιά αυτής της διαμάχης βρίσκεται το ερώτημα, αν θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε ένα σύστημα ασφάλειας Υγείας που θα εργάζεται περισσότερο προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών ή υπέρ των Αμερικανών πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγιερ, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι οι Δημοκρατικοί θα βρουν τελικά τις απαραίτητες ψήφους από το Κογκρέσο για να περάσουν το νομοσχέδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης