Οι Έλληνες στην Αυστραλία θα γιορτάσουν με όλες τις τιμές την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή, 21 Μαρτίου, οι ομογενείς θα τιμήσουν τους πεσόντες της Επανάστασης του 1821 με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Μάρτιν Πλέϊς, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση που θα καταλήξει στην Όπερα του Σύδνεϋ. Έλληνες μαθητές θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια μετά από σύντομες ομιλίες του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Στυλιανού, και των εκπροσώπων της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις ίδιες μέρες, ξεκινά και το 28ο Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, το οποίο ενίσχυσε η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας με το ποσό των 34.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Σύδνεϋ, κ. Χάρης Δανάλης, δήλωσε με συγκίνηση στους δημοσιογράφους ότι η καταγωγή αποτελεί υπερηφάνεια και για τα Ελληνόπουλα που έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία, ενώ το γεγονός ότι έχουν καταβολές και από μία άλλη πατρίδα λειτουργεί ως εργαλείο εμπλουτισμού για την πολυπολιτισμική αυστραλιανή κοινωνία.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ είναι το μεγαλύτερο που διοργανώνεται από μεταναστευτική παροικία στη Νέα Νότια Ουαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης