Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα θαμπά, αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά σας μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη βιταμινών του οργανισμού σας; Πολλές γυναίκες ιδιαίτερα μετά από μία εγκυμοσύνη βλέπουν τα μαλλιά τους να είναι άτονα ακόμα και να πέφτουν. Ευτυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να επαναφέρουμε την τρίχα στα φυσιολογικά της επίπεδα με διάφορες θεραπείες.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε κυρίως είναι η διατροφή μας αφού ο σημερινός τρόπος ζωής μας δεν είναι και ο καταλληλότερος. Αν προσθέσουμε τις βαφές, το πιστολάκι και τα προϊόντα styling τότε καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο ταλαιπωρούνται τα μαλλιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την τρίχα της κεφαλής μας. Αναλυτικά λοιπόν:

·         Πολύ σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής είναι η βιταμίνη Α. Η έλλειψή της μπορεί να καταστήσει τα μαλλιά αδύναμα και ξηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

·         Η βιταμίνη Ε γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών όπως ακριβώς κάνει και στο δέρμα μας και καθυστερεί την γήρανση των μαλλιών.

·         Η βιταμίνη C συμβάλλει στον σχηματισμό του κολλαγόνου αλλά είναι γνωστή και αυτή για την αντιοξειδωτική της δράση.

·         Βιταμίνες του συμπλέγματος Β επίσης πολύ σημαντικές.

·         Ο σίδηρος επίσης σημαντικός αφού βοηθάει πολύ στην διατήρηση για υγιή μαλλιά.

·         Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κερατίνης που είναι η βασική πρωτεϊνη της τρίχας.  

Προσοχή λοιπόν στην διατροφή αφού είναι το Α και το Ω για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης