Την άποψη, ότι η κατοχή και ο συνεχιζόμενος εποικισμός από πλευράς Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ειρηνευτικές διαδικασίες στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στη Δαμασκό, ο αλ Ασάντ είπε: «Η ισραηλινή κατοχή αραβικών εδαφών το 1967 και ο εποικισμός συνιστούν πραγματικά εμπόδια για την ειρήνη και ωθούν την περιοχή σε περισσότερες εντάσεις και πολέμους» και απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να εντείνει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση λύσης στο φλέγον αυτό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Σύριος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του επιθυμεί «την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης βασισμένης στις διεθνείς αποφάσεις, μέσω έμμεσων διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση της Τουρκίας».

Σύμφωνος με την κεντρική ιδέα των δηλώσεων του  αλ Ασάντ ήταν και ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος δήλωσε «απολύτως αντίθετος με τις αποφάσεις του Ισραήλ που αφορούν στην ανέγερση οικισμών», τονίζοντας ότι αυτή η πολιτική «θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης