Καλώς βαίνει η ανάρρωση του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την εγχείρηση στη χοληδόχο κύστη, στην οποία υπεβλήθη πριν από δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του γερμανικού νοσοκομείου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο 81χρονος Αιγύπτιος ηγέτης.

Ο Μουμπάρακ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χειρουργήθηκε στις 6 Μαρτίου και η θεραπεία έδωσε λαβή σε φήμες σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης του και βάρυνε στις τιμές των μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο Μουμπάρακ δεν έχει διευκρινίσει ακόμη εάν θα είναι υποψήφιος για μία νέα, την έκτη κατά σειρά, θητεία στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2011.

Πολλοί Αιγύπτιοι πιστεύουν ότι, εάν τελικά δεν είναι υποψήφιος, θα προσπαθήσει να μεταβιβάσει την εξουσία στον 46χρονο γιο του, τον Γκαμάλ, αν και τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος αρνούνται την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα αλ-Σορούκ έγραψε ότι έμποροι προέβλεπαν ότι η αγορά θα εξακολουθήσει να παραμένει υπό πίεση, μέχρις ότου ο πρόεδρος εμφανιστεί στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουμπάρακ δεν διόρισε ποτέ αντιπρόεδρο από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 1981 και πριν από την εγχείρηση παρέδωσε προσωρινά τις εξουσίες του στον πρωθυπουργό του, τον Άχμετ Ναζίφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης