Η ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας αλλά και η τόνωση του τουρισμού με προέλευση τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Κίνα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτέλεσαν τα θέματα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μείωση του κόστους έκδοσης βίζας, η επιτάχυνση της διαδικασίας και η επιμήκυνση της διάρκειας ισχύος της κατά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δε μιλάμε για χαλάρωση στον τομέα των θεωρήσεων. Μιλάμε για την εκμετάλλευση του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες που μας ενδιαφέρουν είναι ανερχόμενες τουριστικές χώρες όπως είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, οι αραβικές χώρες» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Γερουλάνος, στόχος της δράσης αυτή είναι να συγκρατηθεί η τεράστια πτώση στον τουρισμό του 2009.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η ανάληψη κοινής δράσης για την προβολή του Μαραθωνίου αλλά και η ενίσχυση της ελληνοτουρκικής προσέγγισης με όχημα τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό, θα ακολουθήσει και σειρά επαφών με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος τις προσεχείς εβδομάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης