Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, στο πλαίσιο της διεθνούς «Ημέρας Βραδύτητας», προκειμένου να προωθηθεί η ιδέα ενός πιο χαλαρού και με λιγότερο άγχος και στρες τρόπου ζωής.

Με κύριο σύνθημα το «Ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας. Η υπερβολική βιασύνη σάς κάνει μόνον κακό», δεκάδες Σύνδεσμοι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παρότρυναν με ευρηματικές πρωτοβουλίες τους Ιταλούς να ρίξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μιλάνο, στην κεντρική πλατεία San Babila, οι πολίτες καλούνται να κάνουν στάση και να πιούν αφεψήματα, να δοκιμάσουν χαλαρωτικά μασάζ και να αφιερώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας στο περπάτημα και τη συζήτηση.

Στο Τρεβίζο και το Μπενεβέντο, οι πολίτες καλούνται να συνεισφέρουν τις ιδέες τους για το «πώς μπορεί κανείς να ζήσει αποτελεσματικά και δημιουργικά, υιοθετώντας πιο ήρεμους ρυθμούς».

Στο Μπιτόντο, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το ιστορικό κέντρο, δοκιμάζοντας δεκάδες παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας, Γένοβα, εθελοντές περιπατητές προτείνουν στους περαστικούς να διαλέξουν εναλλακτικές διαδρομές, που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν άγνωστες και κρυμμένες γωνιές της πόλης.

Παρομοίως, στην Καλτανισσέττα της Σικελίας, τα μέσα μεταφοράς είναι σήμερα δωρεάν για το επιβατικό κοινό και στα λεωφορεία έχουν αναρτηθεί οι «δέκα εντολές της βραδύτητας»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης