Ενάµιση μήνα πριν την έναρξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και δε µένει παρά σ’ αυτήν, την όγδοη εκδοχή του ελληνικού αγώνα που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ και στο Ευρωπαϊκό Έπαθλο Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων της FIA, να απολαύσουµε ακόµα µια κορυφαία αναβίωση του Ράλλυ Ακρόπολις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αρκετά χρόνια, ο αγώνας µετακοµίζει στα Καµένα Βούρλα όπου το Hotel Galini θα φιλοξενήσει το αρχηγείο (HQ), και το γραφείο Τύπου, τη στιγµή που η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα από τα καλύτερα «πεδία» ειδικών διαδροµών. Παραδοσιακά, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης θα «υποδεχτεί» τις τελετές εκκίνησης και τερµατισµού, την Πέµπτη 7 και την Κυριακή 10 Μαΐου αντίστοιχα, ενώ για πρώτη φορά ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνει στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

Η διαδροµή για το 2009, σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα που θα συµµετάσχουν στην κατηγορία Sporting, έχει µήκος περίπου 1.230 χλµ. και περιλαµβάνει 22 ειδικές διαδροµές συνολικού µήκους 271 χλµ., οι 16 εκ των οποίων θα διεξαχθούν σε ασφάλτινες επιφάνειες, και οι 6 σε χωµάτινες. Συγκεκριµένα, στα δύο πρώτα σκέλη τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στην άσφαλτο και σε ειδικές διαδροµές όπως οι Μπράλος, ∆εκέλεια, Μοσχοκαρυά, Μακρυράχη κ.ά. Η τρίτη και καταληκτική ηµέρα θα φέρει τους αγωνιζόµενους στο χώµα, στις ειδικές διαδροµές Μενδενίτσα, Γραβιά, Ρεγγίνι και Ελάτεια (οι τελευταίες δύο, επαναλαµβανόµενες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξολοκλήρου σε ασφάλτινη διαδροµή θα κινηθούν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, όπου τα πληρώµατα θα έχουν να αντιµετωπίσουν δοκιµασίες ακριβείας. Ουσιαστικά, µια διαδικασία στην οποία δε µετράει ο απόλυτος χρόνος, αλλά η λεπτοµέρεια στην πλοήγηση και ο σωστός συγχρονισµός του πληρώµατος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης