Το θέμα της αυξημένης εγκληματικότητας και του ελλιπούς ελέγχου στις φυλακές έθιξε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς «ομηρίας στα χέρια του υποκόσμου, των εγκληματικών προσωπικοτήτων και της ανομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος, τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις από την υπόθεση της κλοπής των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου, τόνισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και κάλεσε τους αρμοδίους να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα.

Αναφερόμενος στην ανάμειξη του Αντώνη Προκοπίου Κίτα στην υπόθεση της κλοπής, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι πρόκειται για ευτελισμό του κράτους «διότι περί ευτελισμού πρόκειται, ισοβίτες κατάδικοι στις Κεντρικές φυλακές να οργανώνουν αυτού του είδους τα εγκλήματα και το κράτος να παρακολουθεί παράλυτο και ανήμπορο».

«Πρέπει», κατέληξε, «να οργανώσουμε την άμυνα της Πολιτείας και της κοινωνίας. Εμείς δηλώνουμε παρόντες και ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε τις ευθύνες της οργανωμένης πολιτείας όπως εκπροσωπούνται θεσμικά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης