Σοβαρές ζημίες έχει υποστεί το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας του Σαντιάγο, από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου της 27ης Φεβρουαρίου, στη Χιλή.

Το νεοκλασικό κτίριο χρονολογείται από το 1876 και έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέο από τον Δήμο του Σαντιάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας του σεισμού καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως και η έναρξη και ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων ελληνικών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Κεντρικής – Νοτίου Αμερικής, Νικηφόρος Νικολαΐδης από το Σαντιάγο.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Νικολαΐδης απευθύνει σε όλους μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης για την ανοικοδόμηση του οικήματος, που από το 1939 αποτελεί το Κοινοτικό Σπίτι, τόπο συνένωσης των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Χιλής.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού θα εκφράσει την αλληλεγγύη της απανταχού Ομογένειας και περιμένουμε να στηρίξει έμπρακτα τον Ελληνισμό του Σαντιάγο», τονίζει ο κ. Νικολαϊδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν ο λογαριασμό τραπέζης είναι: Τράπεζα BCI, SWIFT CREDCLRM, Αριθμός Λογαριασμού: 10 44 59 19, κάτοχος: La Colectividad Helenica.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης