Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, όταν έσπασε ένα παλιό φράγμα στα περίχωρα της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια.

Τη στιγμή της κατάρρευσης οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνταν, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί θάφτηκαν κάτω από τους χειμάρρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Κέντρο Έκτακτων Αναγκών του Υπουργείου Υγείας, αγνοούνται ακόμα πολλοί άνθρωποι. Το νερό, που έφτασε τα τρία μέτρα, κατέστρεψε εντελώς μερικά σπίτια και προκάλεσε ζημιές σε άλλα 400.

Σε μερικές περιπτώσεις η στάθμη του νερού σκέπασε ακόμα και στέγες, ενώ τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν εικόνες με πτώματα να επιπλέουν ανάμεσα σε ερείπια. Κάποιοι κάτοικοι που μένουν κοντά στο φράγμα είπαν ότι, λίγο πριν σπάσει, άκουσαν σειρήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ύψους σχεδόν 10 μέτρων κατασκευή συγκρατούσε περίπου 2.000 κυβικά μέτρα νερού του ποταμού Πεσανγράχαμ. Χτίστηκε έναν αιώνα πριν, όταν η Ινδονησία ήταν Ολλανδική ακόμα αποικία.  

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν τι προκάλεσε το ρήγμα στο φράγμα. Πολλοί λένε ότι βασική αιτία είναι οι καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών.

(Πρώτη καταχώρηση: 27 Μαρτίου 2009, 09:21)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης