Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Lula Da Silva σχετικά με την απόφασή του για την αύξηση των δασμών σε περισσότερα από 100 προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μέτρο λήφθηκε, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και όχι για να προκληθεί «εμπορικός πόλεμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπραζίλια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει δασμούς, ύψους 591 εκατ. δολαρίων, σε μια σειρά αγαθών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ακόμα ένα βήμα στην διαμάχη της με την Ουάσινγκτον για τις επιδοτήσεις στο βαμβάκι.

 Η Βραζιλία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβάλει επιπλέον μέτρα στο προσεχές μέλλον για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ύψους άλλων 238 εκατ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση Da Silva ανακοίνωσε τις αποφάσεις αυτές μετά την απόφαση του ΠΟΕ με την οποία επετράπη στη Βραζιλία να επιβάλει δασμούς ύψους 829 εκατ. δολαρίων σε αγαθά παραγόμενα στις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον δεν εφάρμοσε αποφάσεις του για την περικοπή των επιδοτήσεων στους βαμβακοπαραγωγούς. Η απόφαση αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον διεθνή εμπορικό οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Βραζιλία δε συνιστούν «αντίποινα», αλλά αποτελούν ένα μήνυμα υπέρ μιας δικαιότερης τάξεως στο παγκόσμιο εμπόριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης