Την… καθαίρεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που προέκυψαν από τις προ μηνός νόμιμες αρχαιρεσίες, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκαλώντας «θύελλα αντιδράσεων» και σειρά ερωτηματικών.

Ο διορισμός διοικούσας επιτροπής από τον υπουργό Υγείας κρίθηκε αναγκαίος μετά τις διαφωνίες μεταξύ των μελών του νέου ΔΣ για τη συγκρότηση του προεδρείου. Ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βλασταράκος, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών, κάτι που κατάφερε ο «αντάρτης» και πρώην «εκλεκτός της Ρηγίλλης», κ. Καλοκαιρινός. Τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου είχαν καλύψει σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βλασταράκος απευθύνθηκε στον κ. Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι κατάσταση αυτή» και ο υπουργός Υγείας φαίνεται να πείσθηκε για το… ανήθικον της εξέλιξης.

Έτσι, ο τελευταίος απέστειλε το μεσημέρι έγγραφο με το οποίο ανακοινώνει ότι καθαιρεί τα αιρετά μέλη του ΠΙΣ και στη θέση τους τοποθετεί διορισμένα μέλη της αρεσκείας του. Στη βιασύνη του μάλιστα διορίζει «άλλα αντί άλλων»: εμφανίζει κάποιον κ. Νίτσα Νικόλαο ως Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στον οποίο όμως στην πραγματικότητα Πρόεδρος είναι ο παιδίατρος κ. Νικολαΐδης Αθανάσιος!

«Μόνον υπουργός δικτακτορικού καθεστώτος της Κεντρικής Αφρικής θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια αντιδημοκρατική ενέργεια. Ο κ. Αβραμόπουλος, καθαιρώντας αιρετούς και τοποθετώντας διορισμένους στο ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων γιατρών θα πρέπει να ντρέπεται εσαεί», δηλώνει ο Δ. Βαρνάβας, μέλος του δ σ του ΠΙΣ, εκφράζοντας την πλειονότητα των παρατάξεων στον Ιατρικό Σύλλογο, χωρίς από αυτές να εξαιρούνται και φίλα προσκείμενες στο κυβερνόν κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από τον υπουργό Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που επέφεραν οι πολιτικές του, σήμερα, κατήργησε και τη δημοκρατία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, δηλαδή σε όλους τους γιατρούς της χώρας, καθαιρώντας τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκησή του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης