Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έφθασε στις 6 ώρα Ελλάδος (αργά το βράδυ ώρα ΗΠΑ) ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η κρίσιμη τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί αύριο, όταν και θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δύο μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τετ α τετ επαφές με την Χίλαρι Κλίντον, τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιντερ και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιώργο Παπανδρέου συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο ίδρυμα Brookings και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την κα Κλίντον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το βράδυ θα παρευρεθεί σε επίσημη δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στο Blair House.
Αύριο, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ενώ θα έχει προηγηθεί συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον Λευκό Οίκο, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον κ. Γκάιτνερ, και ακολούθως θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ηγέτη των Δημοκρατικών που έχουν την πλειοψηφία, Χάρι Ριντ, όπως και των Ρεπουμπλικανών που αποτελούν τη μειοψηφία, Μιτς Μακόνελ. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, για να παραστεί στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, και επιφανών Ελληνοαμερικανών.

Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και άλλα μέλη της Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων και θα έχει επαφές με αμερικανικά και άλλα Μέσα ενημέρωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης