Τέλος έβαλε ο διευθυντής του ΔΝΤ, Dominique Strauss Kann, στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για τις επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Kann διέψευσε ως «τρομοκρατική φημολογία» τις εικασίες των αγορών για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης σε άλλες βαριά χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πρόβλημα με την Ισπανία. Η Ευρωζώνη πρέπει να χειρισθεί το ελληνικό πρόβλημα. Και αυτό κάνει. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο, αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί να συμβεί αυτή η επέκταση και στην Πορτογαλία, ή την Ισπανία», προσθέτει.

Ο Strauss Kann τονίζει στη συνέντευξή του πως δεν πιστεύει ότι θα χρειασθεί η εμπλοκή του ΔΝΤ-ένα ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εάν η ΕΕ δεν βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα-πέραν των υφισταμένων επιπέδων της τεχνικής βοήθειας που παρέσχε και αποδέχθηκε η Αθήνα.

Ωστόσο, κλείνοντας τη συνέντευξή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ότι το ΔΝΤ θα παρέχει την απαραίτητη οικονομική στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης