Επίδειξη ισχύος έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ, για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Η ομάδα του Πειραιά, σαν σε προπόνηση συνέτριψε με 101-60 την ομάδα του Κουφού, παίρνοντας αρκετά εύκολα, όπως αναμενόταν το ροζ φύλλο αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκη στη σημερινή αναμέτρηση έδωσε χρόνο συμμετοχές σε παίκτες που δεν αγωνίζονταν αρκετά, αφήνοντας εκτός 12αδας τους Κλέιζα και Μπουρούση.

Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» οι Μαυροκεφαλίδης (17π.), Σχορτσανίτης (14π.), Χαλπερίν (14π.) και Σλούκας (12π.).

Τα δεκάλεπτα:
21-15, 46-32, 73-44, 101-60

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης):
Παπαλουκάς 8, Πεν, Τσίλντρες 8, Βούισιτς 8, Τεόντοσιτς 8 (2), Σλούκας 12 (1), Χαλπερίν 14 (4), Παπανικολάου 1, Μαυροκεφαλίδης 17, Βασιλόπουλος 9 (1), Γλυνιαδάκης 2, Σχορτσανίτης 14.

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός):
Κάρτερ 6, Καρύδας 6, Κάμινγκς 13 (3), Γαλιότος, Παπαδάκης 4, Κουκουλάς, Αθανασούλας 5, Σιούτης 5 (1), Οικονόμου, Χάντερ 6, Ιωάννου 9 (1), Κασελάκης 6 (1).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Πιστεύω ότι σαν ομάδα βελτιωνόμαστε στον τρόπο σκέψης και αντίδρασης μέσα στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι το κλειδί για να είμαστε αποτελεσματικοί στα δύσκολα. Πιστεύω ότι από αυτό το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό κερδίσαμε κάτι. Είναι λογικό μια καλή απόδοση να δημιουργεί πνευματική ηρεμία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά αντιδρούν όλο και καλύτερα. Είναι σημαντικό να παίζουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί απ’ ότι βλέπετε τα παιδιά έχουν χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να διαχειριστούμε το πρόγραμμα πριν φτάσουμε στα πλέι οφ με την Πρόκομ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Σλούκας: «Σε τέτοια παιχνίδια προσπαθούμε εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας να εφαρμόζουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας και νομίζω πως σήμερα απέναντι στον Ηλυσιακό το καταφέραμε αυτό στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

Στέργιος Κουφός: «Εκ των προτέρων αυτή η αναμέτρηση ήταν ένα ματς που θα μπορούσε να δώσει σε μας πολλά πράγματα. Σίγουρα ανάμεσα σε αυτά δεν ήταν η νίκη και δεν είναι ντροπή να το παραδεχθούμε αυτό.

Έχουμε νέα παιδιά στο ρόστερ που πρέπει να πάρουν μυρωδιά από την Α1. Νομίζω ότι οι νεαροί παίκτες μας είχαν μια αξιοπρόσεκτη εικόνα. Το αφήνουμε αυτό το παιχνίδι γρήγορα και τώρα ξεκινούν για μας τα σημαντικά ματς για τον στόχο μας να μείνουμε στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και εύχομαι να κάνει το καλύτερο και να μας φέρει από το φάιναλ φορ το πανευρωπαϊκό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης