Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για τις ειρωνείες και τις προτάσεις Γερμανών βουλευτών και δημοσιογράφων, για πώληση της Ακρόπολης και των νησιών μας.

Μια απάντηση έχω για τους Γερμανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον εμείς έχουμε να πουλήσουμε και Ιστορία και πολιτισμό, και υγεία και ζωή, και θάλασσα και ήλιο, και στεριά και είναι και περιζήτητα. Το μαγαζί είναι γωνία, ευάερο και ευήλιο…

Εσείς τι αξιόλογο έχετε; Και μισοτιμής να πουλήσετε τη Γερμανία, ούτε αγοραστές δεν θα βρίσκετε…

Όμως έχω να πω και πολλά σε όλους εκείνους που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για την πατρίδα και τις γερμανικές αποζημιώσεις και μας κάνουν μαθήματα πατριωτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης ξεκίνησε με τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου ένα πολιτικό και δικαστικό αγώνα για γερμανικές αποζημιώσεις. Ενώ κέρδισε τα δικαστήρια, ο Σημίτης και οι υπουργοί του ακύρωσαν για λόγους «εθνικού συμφέροντος»(!) την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ινστιτούτου Γκαίτε για τις γερμανικές αποζημιώσεις που είχε πετύχει ο Σταμούλης, και ανέτρεψαν μέχρι και απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου …

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συγγενείς των σφαγιασθέντων προσέφυγαν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια της Ιταλίας. Για να μην γίνει εκτελεστή η απόφαση κατάσχεσης της ιστορικής Βίλας Βιγκόνι στο Κόμο της Ιταλίας, περιουσιακό στοιχείο του Γερμανικού Δημοσίου, οι Γερμανοί προσφεύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, απ’ όπου και αναμένεται η απόφαση…

Δεν δέχομαι λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού από όλους εκείνους που λοιδορούσαν τον Σταμούλη και τους υπόλοιπους, και από όλους εκείνους που με πολιτικές αποφάσεις, τότε, απέδειξαν ότι ήταν εθνικοί μειοδότες…

Δεν δέχομαι μαθήματα από κανέναν τραμπούκο, μπουκωμένο στη διαπλοκή δημοσιογράφο, που τότε απαξιούσε τον Σταμούλη και επαινούσε το Σημίτη, και σήμερα τσαμπουκαλεύεται (και καλά) στους Γερμανούς, και ζητά πρόσθετα μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Δεν δέχομαι μαθήματα από όλους εκείνους τους όψιμους πατριώτες που ξεπούλησαν τη χώρα και την Εθνική κυριαρχία της.

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από εκείνους που πρότειναν να φυσήξει «ο άνεμος» για να πάρει τη σημαία από τα Ίμια. Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από εκείνους που ξεπούλησαν την Κύπρο και υπέγραψαν τη συνθήκη της Μαδρίτης το 1997, που έδινε στην Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο.

Από όλους εκείνους που ξεπούλησαν την Ολυμπιακή στους Άραβες, το λιμάνι στους Κινέζους, τον ΟΤΕ και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στους Γερμανούς και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δύο φορές σε Γερμανούς και Άραβες.

Δε δέχομαι μαθήματα από όλους εκείνους που από το 1996 μέχρι σήμερα, χρημάτισαν υπουργοί, πρωθυπουργοί, κυβερνητικά στελέχη, και που έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Οι οποίοι αντί να βρίσκονται φυλακή με ισόβια κάθειρξη για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ έχουν το θράσος να γίνονται και τιμητές.

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανένα Σημίτη και Καραμανλή που κυβερνούσαν τη χώρα 13 χρόνια, και σήμερα κρύβονται…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν βουλευτή που συμμετέχει στην συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα πρόσληψη προσωπικού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τους Έλληνες βουλευτές που δεν μπαίνουν στην ίδια κλίμακα φορολόγησης με μένα, και δεν συμμετέχουν ανάλογα με τους υπόλοιπους πολίτες στα βάρη τούτης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν και τους 16 μισθούς των υπαλλήλων τους στη Βουλή. Από τους 300 βουλευτές, που δεν μειώνουν των αριθμό τους σε 200, δεν δέχομαι μαθήματα…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν υπουργό και υφυπουργό, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος αλλά και μέλη του Εθνικού του Συμβουλίου που ήταν λαλίστατοι προεκλογικά πουλώντας φούμαρα και έχουν πιει το αμίλητο νερό τώρα. Είστε συνυπεύθυνοι κυρίες και κύριοι …

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τις νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ που εδώ γίνεται η σφαγή του Δράμαλη, και αυτοί κάνουν τη μία και μοναδική συνέλευσή τους από τον Οκτώβρη έως σήμερα, με θέμα «τον Καλλικράτη»!!!

Δε δέχομαι μαθήματα από τους μαθητευόμενους μάγους, που παίζουν το παιχνίδι «είμαστε κυβέρνηση» και αφήνουν πέντε μήνες να περάσουν ώστε, το κερδοσκοπικό πάρτι σε όλα τα επίπεδα να έχει πλήρη επιτυχία.

Δεν δέχομαι μαθήματα από κανέναν σημερινό υπουργό Οικονομίας που αναγνωρίζει ότι εξαιτίας της ανικανότητας του χάθηκαν πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ από την τιμολόγηση της λίστας φαρμάκων που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.

Δεν δέχομαι μαθήματα από εκείνους που πέντε μήνες δεν έχουν κάνει τίποτα για την αισχροκέρδεια στα είδη πρώτης ανάγκης, και που χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες διυλιστηρίων, ανακοινώνοντας αύξηση της βενζίνης 15 μέρες πριν…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τη Μπατζελή, που κόβει τις επιδοτήσεις σε όσους αγρότες δικαιούνται συνολικό ετήσιο ποσό μικρότερο από 200€ (κυρίως συνταξιούχοι και όσοι έχουν πολύ μικρό κλήρο)!

Δεν δέχομαι μαθήματα από όσους προφυλακίζουν τους ιδιοκτήτες της «ακρόπολις χρηματιστηριακής» για το δομημένο ομόλογο το οποίο πούλησαν υπερτιμολογημένο το 2007 σε τέσσερα ταμεία, και παράλληλα μένουν στο απυρόβλητο οι τότε πρόεδροι των ταμείων, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών και του κοινωνικής ασφάλισης…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από την αριστερά που χαρακτήρισε τον Πλουμπίδη προδότη, το Βελουχιώτη πράκτορα, το Μπελογιάννη ρουφιάνο και πρόλαβε να συγκυβερνήσει και με τον Μητσοτάκη…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από εκείνους που έλεγαν «Καραμανλής ή τανκς».

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν αποστάτη Μητσοτάκη που έχει το θράσος να μιλά για σκληρότερα μέτρα, να παίρνει τρεις συντάξεις, και να έχει στην κατοχή του χιλιάδες αρχαία αντικείμενα…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τους μισούς Έλληνες και τους απόγονούς τους που υπήρξαν ρουφιάνοι της χούντας, ρουφιάνοι των Γερμανών και ταγματααλήτες. Όπως μου έλεγε και ένας γέροντας «αυτοί παιδάκι μου ντυθήκανε γερμανοτσολιάδες, τι να περιμένεις».

Δε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από παπάδες και δεσποτάδες που διεκδικούν εκτάσεις των Ελλήνων, που δε συμμετέχουν στις περικοπές των μισθών σήμερα, που δεν αγγίζουν το παγκάρι για να βοηθήσουν, και ‘παίξαν ρόλο βρώμικο στη Χούντα, και στην κατοχή …

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τα σταγονίδια της χούντας…

Δεν δέχομαι μαθήματα από εκείνους που στο όνομα του Ιησού και της απελευθέρωσης των Χριστιανών, βομβάρδισαν και διέλυσαν τον Παρθενώνα το 1687.

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από όλους εκείνους που ξεπούλησαν τις λίμνες, τις θάλασσες, τα δάση και τον αέρα που αναπνέουμε.

Δε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τη γενιά του Πολυτεχνείου που έκλεψε τα νιάτα τα δικά μου και γέρασε πρόωρα την επόμενη γενιά.

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από όλους εκείνους που υποθήκευσαν το μέλλον μου, το μέλλον των παιδιών μου και των εγγονιών μου. Από όλους εκείνους που χρέωσαν με 30.000 ευρώ κάθε μωρό που γεννιέται, που ξεπούλησαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου, και έριξαν στον καιάδα τις μιζέριας και της ανασφάλειας το χαμόγελό μου.

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από «αδερφούς» Κυπρίους που επί 60 χρόνια παίρνουν από το υστέρημα των Ελλήνων, και σήμερα που μπορούν, δε λένε ούτε κουβέντα για βοήθεια δική τους προς την Ελλάδα…

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από όλους εκείνους που έφτασαν στο σημείο να στέλνουν στην εντατική τη «ζωντανή» Ελληνική σημαία. Το Μανώλη Γλέζο. Ο οποίος έχοντας «ψεκαστεί» με δακρυγόνα στο πρόσωπο ψέλλισε δύο λέξεις στους μπάτσους: «Συγχαρητήρια… συγχαρητήρια».

Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από εκείνους που την Παρασκευή ποδοπάτησαν, ξέσκισαν, «ψέκασαν» την ζωντανή Ελληνική σημαία. Δε δέχομαι μαθήματα από όλους εκείνους που εξευτέλισαν και προπηλάκισαν ένα Εθνικό σύμβολο.

Έναν άνθρωπο που μαζί με το Λάκη το Σάντα, είχαν τα αρχ…ια, εν μέσω κατοχής να κατεβάσουν τη γερμανική σβάστικα από την Ακρόπολη, όταν κάτι άλλοι από το ’40 έως σήμερα σκύβουν και κατεβάζουν… τα παντελόνια τους στους Γερμανούς.

Και πολύ περισσότερο δε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τον υπουργό της αστυνομίας, το Μέγα Μάγιστρο της καταστολής, που όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό και το Μανώλη Γλέζο για τη συμπεριφορά των φασιστοειδών που ανατρέφει στο Σώμα που διοικεί, που όχι μόνο δεν έχει ζητήσει την κεφαλή επί πίνακι της ηγεσίας της αστυνομίας (την οποία ο ίδιος διόρισε), που όχι μόνο αποδέχεται την κατάπτυστη και προσβλητική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την παρακρατική συμπεριφορά απέναντι στον Γλέζο, αλλά δεν έχει το φιλότιμο να προσφέρει και την ύψιστη υπηρεσία στον τόπο. Να παραιτηθεί.

Γιατί, αν δεν το κάνει, το ερώτημα που έθεσε ο Πρωθυπουργός παραμονές Ευρωεκλογών «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» θα έχει απαντηθεί. Βαρβαρότητα από σοσιαλιστή υπουργό…

Δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από το Μανώλη το Γλέζο έναν αιώνιο έφηβο αγωνιστή – σύμβολο – σημαία, του οποίου του ζητώ ταπεινά συγνώμη για ότι δεν κάναμε για να τον προστατεύουμε και για ότι κάναμε για να τον στείλουμε στο νοσοκομείο.

Δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τη Νάνα τη Μούσχουρη που παραχωρεί τη σύνταξη της Ευρωβουλευτού στο Ελληνικό κράτος.

Δέχομαι μαθήματα από τον αγρότη και το συνταξιούχο που μένουν όρθιοι ατενίζοντας με αγέρωχο βλέμμα τις νέες «κακουχίες» που έρχονται.

Δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από τη νέα γενιά που τη γέρασα πριν την ώρα της.

Δέχομαι μαθήματα από όλους τους Έλληνες μετανάστες που είναι πιο Έλληνες από εμένα.
Δέχομαι μαθήματα από όλους εκείνους, γέρους, νέους και παιδιά που δίνουν από το υστέρημά τους βοήθημα για πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους, άστεγους και όπου γης κατατρεγμένους.

Δέχομαι μαθήματα από εκείνη την άλλη Ελλάδα, που όσο και αν προσπαθούν, οι κουφάλες να την εξαφανίσουν, υπάρχει…

Δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από το Γάλλο που συνάντησα στο Παρίσι, στο Λούβρο, και ήξερε καλύτερα από εμένα την ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης.

Δέχομαι μαθήματα από τον Άγγλο που συνάντησα στο Λονδίνο, στο Βρετανικό μουσείο και ήξερε και την τελευταία απεικόνιση της ζωοφόρου του Παρθενώνα.

Δέχομαι μαθήματα από το Γερμανό που συνάντησα στο Βερολίνο, στο Μουσείο της Περγάμου, και ήξερε ολόκληρη την ιστορία της αρχαίας ελληνικής πόλης της Περγάμου.

Δέχομαι μαθήματα από τον Ισπανό που συνάντησα στο Πράδο, στη Μαδρίτη, και ήξερε τα πάντα για τον Ελ Γκρέκο…

Δέχομαι μαθήματα από τον Ιταλό που συνάντησα στη Φλωρεντία, στο αρχαιολογικό μουσείο, και γνώριζε τη μάχη των Ελλήνων και των Κενταύρων, που απεικονίζεται στον κρατήρα του Κλειτία…

Δέχομαι μαθήματα από πολίτες όλου του κόσμου που έκθαμβοι βγαίνουν από το μουσείο της Ακρόπολης. Αλήθεια πόσοι «πατριώτες» έλληνες έχουν πάει στο μουσείο της Ακρόπολης;

Δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από αγνούς ΕΛΛΗΝΕΣ…

Δεν δέχομαι όμως να είμαι, ο μόνιμος ΜΑΛΑΚΑΣ. Βαρέθηκα.

Δεν γράφω άλλο.

Ραντεβού στους δρόμους…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης