Σε σημείο κρίσιμης φάσης (και ανάλογης έντασης) βρίσκεται ήδη το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αφού για πρώτη φορά μετά από μπόλικα χρόνια οι διεκδικητές του τίτλου δεν είναι ένας, δύο ή… ενάμισης, αλλά τρεις! Η δυνατότητα του ΠΑΟΚ και το σαφέστατο μήνυμα (μετά από τις νίκες του επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού) ότι είναι σε θέση να τερματίσει πρώτος την κούρσα στην κανονική περίοδο, έχουν «ενεργοποιήσει» στοιχεία που δεν τιμούν το άθλημα, με πιο φανερό αυτό των κόλπων της διαιτησίας.

Από την στιγμή (Σάββατο) που ο ΠΑΟΚ πήρε την (άνετη) νίκη στην Ξάνθη, ήταν βέβαιο πως τόσο ο Ολυμπιακός (στο Καραϊσκάκη με Ατρόμητο) όσο και ο Παναθηναϊκός (στην δύσκολη Νέα Σμύρνη), θα ήθελαν πάση θυσία να κλείσουν τους αγώνες τους ως νικητές. Και τα κατάφεραν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς όμως; Ο Ολυμπιακός αφήνοντας μάλλον την χειρότερη εμφάνισή του στο τερέν, νίκησε, αλλά ο διαιτητής από την Χίο αδίκησε φανερά τους Περιστεριώτες, προκειμένου να αποφευχθεί το… απρόοπτο. Ποιος είναι ο Γιάχος; Ένα νέο παιδί, που βρέθηκε στην λίστα των διαιτητών Σούπερ Λιγκ επειδή δέχθηκε ν’ αφήσει το Λεκανοπέδιο και την εδώ εργασία του σε ιδιωτική Τράπεζα…

Η αντίδραση ήρθε διά στόματος Γιώργου Δώνη, δηλαδή του προπονητή του Ατρόμητου. Έχοντας διαπιστώσει (ο Δώνης) ότι για μία ακόμη φορά η διαιτησία τού «κλέβει» το μεροκάματο, μίλησε σκληρά για τις διαδικασίες. Σημειώνοντας, μάλιστα, κάτι που καθρεφτίζει την πραγματικότητα έτσι όπως την γουστάρει το κατεστημένο του αθλήματος.

«Κάποιοι (εννοούσε τους διαιτητές) δεν θέλουν να εμφανιστούν νέες δυνάμεις στο πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι άλλο θα μπορούσε να πει ο Θεσσαλονικιός προπονητής του Περιστερίου; Τα είχε πει όλα με εννιά λέξεις. Λίγο αργότερα (χρονικά), ήταν η σειρά του προέδρου του Πανιωνίου, Κώστα Τσακίρη, να ξεσπαθώσει. Κι αυτός ήταν χείμαρρος ενώπιον τηλεοπτικού φακού και εκπροσώπων του Τύπου:
«Έχουμε βαρεθεί τις αδικίες. Να κάνουν δικό τους πρωτάθλημα οι τρεις – τέσσερις μεγάλοι που μονοπωλούν τους τίτλους. Ντρέπομαι γι’ αυτούς που δεν σέβονται την ιστορία του Πανιωνίου».

Τι είχε συμβεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης; Απλά, ο διαιτητής από την Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Καλόπουλος, είχε δώσει «ελαφρά τη καρδία» ένα πέναλτι στο 16ο λεπτό, καταδικάζοντας ουσιαστικά την γηπεδούχο ομάδα. Το αν η φάση στοιχειοθετούσε σαφώς την εσχάτη των ποινών ή όχι, δεν θα το κρίνει η στήλη. Όμως, μπορούμε να ποντάρουμε με άνεση στο εξής: αυτό το πέναλτι δεν θα τολμούσε κανένας Καλόπουλος (ή οποιοσδήποτε άλλος που θα είχε ο ρ ι σ τ ε ί για τον συγκεκριμένο αγώνα) να το δώσει σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Το πώς έκλεισε αυτή η λυπημένη (για τον Πανιώνιο) ιστορία, είναι πλέον γνωστή. Με συνοπτικές διαδικασίες κλήθηκαν τόσο η ΠΑΕ (για αντιαθλητική αντίδραση «πανθήρων») όσο και ο Τσακίρης από την Πειθαρχική Επιτροπή για τα περαιτέρω… Ευτυχώς, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, όχι για τις δηλώσεις του, αλλά για το ότι… πάτησε τον αγωνιστικό χώρο! Με άλλα λόγια, η υποκρισία στο ζενίθ!

Όσο για τον Καλόπουλο; Την Τετάρτη ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της συμπρωτεύουσας ότι έξω από το μαγαζί του (βουλκανιζατέρ) στη Νέα Μενεμένη εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός, ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα και άνδρες της υπηρεσίας (σήμανση κ.λπ.) ανέλαβαν δράση…

Στο μεταξύ, επειδή -φαίνεται- έπεσε πολύ βαριά στα ΜΜΕ η διπλή αντίδραση Δώνη – Τσακίρη για τις αθλιότητες της διαιτησίας, μια ακόμη δήλωση μεγάλης σημασίας πέρασε «στα ψιλά». Ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Καραγεωργίου του Εργοτέλη, ο οποίος έκρινε απαράδεκτο το έργο του Αθηναίου διαιτητή Ντάκου στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο Καραγεωργίου, με ύφος βαριεστημένου στελέχους του πρωταθλήματος που έχει κουραστεί να λέει «τα ίδια και τα ίδια», αφού πέρασε σκληρό σχόλιο κατέληξε: «Τι να λέμε τώρα; Άλλη ερώτηση»!
Έξυπνη αντίδραση, αλλά δειλή και μοιραία, που βολεύει το κατεστημένο…

ΥΓ: Σε τέσσερα γήπεδα αναμένεται να έχουν «καυτό» έργο οι διαιτητές: Γιάννενα, Νέα Σμύρνη, Καυτανζόγλειο και Καβάλα. Να τους παρακολουθήσουμε… Όλο και κάτι θα βγει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης