«Η Ελλάδα έπραξε αυτό που της αναλογεί, απέδειξε ότι είναι αξιόπιστη και τώρα η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα ανάλογα βήματα και να εκφράσει την στήριξή της στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό κανάλι της Γερμανίας Ν-24. Ο κ. Δρούτσας τόνισε δε για μια ακόμη φορά ότι «η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ άμεση οικονομική στήριξη, αλλά την έκφραση αλληλεγγύης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να επεξεργαστεί και να εξεύρει μηχανισμούς, οι οποίοι θα μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη στήριξη χωρών, όπως η Ελλάδα, αλλά και άλλων χωρών, οι οποίες πιθανόν να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον», πρόσθεσε, ενώ, ερωτηθείς σχετικώς με το ενδεχόμενο έκδοσης Ευρωομολόγου έκανε λόγο για μία από τις πολλές ιδέες που συζητούνται αυτή την εποχή στους κύκλους της Ένωσης και επανέλαβε ότι «ήρθε η ώρα η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της». Σχολιάζοντας απόψεις και «προτάσεις» οι οποίες διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για την πώληση ελληνικών νησιών ή ακόμη και της Ακρόπολης, ο κ. Δρούτσας επισήμανε ότι «στερούνται σοβαρότητας» και παρέπεμψε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλη συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο γερμανικό ειδησεογραφικό κανάλι Ν-TV, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει συναίσθηση των ευθυνών της και προσπαθεί – με τα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει – να θέσει σήμερα τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι η πλήρης στήριξη και η αλληλεγγύη των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά και της Γερμανίας». Απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση για την πώληση νησιών ή πολιτιστικών μνημείων, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «οι συνεχείς αρνητικές αναφορές στον γερμανικό Τύπο προκαλούν στους Έλληνες αισθήματα θυμού και οργής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης