Μετά από μήνες προετοιμασίας και αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές εμπλοκές, γίνεται πράξη η εκτεταμένη αναδάσωση που είχε εξαγγελθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τον Δήμο Πατρέων, στην περιαστική δασική περιοχή Καλόγερος στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους.

Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση αφορά στην αναδάσωση, με 5.400 δασικά φυτά, μίας έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων. Ως γνωστόν, το Παναχαϊκό όρος έχει οριστικά ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 και αποτελεί μοναδική φυσική διέξοδο για το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναδάσωση γίνεται με τον συντονισμό του Δήμου Πατρέων και της ΑΔΕΠ Α.Ε., που έχουν αναλάβει το έργο της περίφραξης του χώρου (για τη προστασία από τη βόσκηση γιδοπροβάτων), και υλοποιείται από τη ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ που έχει αναλάβει το έργο της φύτευσης και συντήρησης των δέντρων, με τη χορηγία του νερού ΑΥΡΑ. Σε τοπικό επίπεδο, την υποστήριξη του έργου έχει αναλάβει ο Σύλλογος για τη Προστασία και Ανάδειξη του Παναχαϊκού Όρους.

Η περιοχή που θα αναδασωθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου βρίσκεται σε υψόμετρο 450 – 500 μέτρων και έχει επανειλημμένως καεί, με αποτέλεσμα η βλάστηση, εξαιτίας και της συνεχούς βόσκησή της από γιδοπρόβατα, να παραμένει φτωχή και αραιή.

Πηγή: achaianews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης