Ποσό που ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια διέθεσε η οργανωμένη ομογένεια της Αυστραλίας στους πυρόπληκτους των προηγούμενων μηνών, ενώ σημαντικότατη ήταν και η προσφορά της Αρχιεπισκοπής η οποία συγκέντρωσε περίπου τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια για το σκοπό αυτό.

Στον έρανο που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου συνεισέφεραν ακόμη η κυπριακή κυβέρνηση, ο Ερυθρός Σταυρός, δεκάδες ομογενειακών φορέων αλλά και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, η οποία και συγκέντρωσε ποσό ύψους είκοσι χιλιάδων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, κατά την έναρξη του φεστιβάλ «Αντίποδες» που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Μελβούρνη ο Ερυθρός Σταυρός επέδωσε στον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτώρια, Τζων Μπράμπι  επιταγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την ανακούφιση των πυροπαθών.

Σημειώνεται ότι στο φεστιβάλ εθελοντές και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού συγκέντρωναν χρήματα από το κοινό που είχε συρρεύσει να παρακολουθήσει τη συναυλία της Γλυκερίας, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών και πολύνεκρων πυρκαγιών που έπληξαν την Αυστραλία.      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης