Το αίτημα του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να μην εμφανιστεί σήμερα σε δίκη για φορολογική απάτη και ψευδή λογιστικά στοιχεία, απέρριψε δικαστήριο του Μιλάνου, επιτρέποντας έτσι να προχωρήσει η ακροαματική διαδικασία.

Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο 73χρονος μεγιστάνας των Μέσων ενημέρωσης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις επίσημες δεσμεύσεις του ως λόγο, για να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να παραστεί εξαιτίας μίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Όμως οι συνήγοροι του πρωθυπουργού δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν μπορούσε να καθυστερήσει.

Η δίκη αφορά στην υπόθεση της απόκτησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Mediaset SpA, που ελέγχεται από την οικογένεια Μπερλουσκόνι. Οι εισαγγελείς διατείνονται ότι η Mediaset πλήρωσε ένα φουσκωμένο ποσό 470 εκατομμυρίων ευρώ, για να αγοράσει τα δικαιώματα από δύο υπεράκτιες εταιρείες που ελέγχονται από τον Μπερλουσκόνι.

Σε μία άλλη υπόθεση για διαφθορά, στην οποία είναι αναμεμειγμένος ο πρωθυπουργός, δικαστήριο του Μιλάνου απέρριψε το Σάββατο αίτημα συνηγόρων του να διακοπεί η δίκη εις βάρος του και ανέβαλε τη διαδικασία για τις 26 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση αυτή ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, προκειμένου αυτός να ψευδομαρτυρήσει υπέρ του σε δύο δίκες το 1997.Οι δύο άνδρες αρνούνται ότι ενήργησαν επιλήψιμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης