Η αγορά των ψευτοφαρμάκων που διαφημίζονται ως δραστικά ανάλογα των αναστολέων της φωσφοροδιεστεράσης (βιάγκρα, σιάλις, λεβίτρα) αυξάνεται δραματικά στην Ευρώπη… υπολογίζεται πως το τελευταίο χρόνο 2.5 εκατομμύρια άνδρες εκτέθηκαν στην χρήση αυτών των σκευασμάτων.

Η χημική ανάλυση των ουσιών αυτών έδειξε πως κάποια σκευάσματα περιείχαν από 0% έως 200% δραστικό ανάλογο των ουσιών που αναφέραμε και που συνταγογραφούνται με την ένδειξη θεραπείας της στύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις λένε πως τα σκευάσματα αυτά πωλούνται μέσω ίντερνετ σε αναλογίες από 40 έως και 90% και πως οι άνδρες που ψωνίζουν, συνήθως τα αναζητούν σε ποσοστό 67% μόνο από το ιντερνέτ.

Οι κίνδυνοι από τη χρήση των ουσιών αυτών που πολλές φορές περιέχουν ταλκ, χρώματα και αδιευκρίνιστες ουσίες δεν είναι μόνο οι επιπλοκές από τη χρήση τους αλλά και η απουσία διάγνωσης μιας σοβαρής πάθησης που κρύβεται πίσω από την στυτική διαταραχή.

 Παθήσεις όπως ο διαβήτης, πίεση, καρδιά που συνήθως οδηγούν στην στυτική δυσκολία δεν θα διαγνωστούν αφού οι άνδρες αυτοί θα πάρουν κρυφά το φάρμακο και δεν θα εξεταστούν από γιατρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι ιατρικές εταιρίες πλέον έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ενημέρωσης στο κοινό πως η χρήση φάρμακων χωρίς συνταγή μπορεί να βλάψει «σοβαρά την υγεία τους».

Ίσως η καλύτερη προειδοποίηση να πήγαινε μαζί με την προειδοποίηση για το κάπνισμα «προσοχή στο κάπνισμα αλλά και το ψευτοφάρμακο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης