Μετά τη «μονομαχία» τους στον τελικό του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε (22:00,ΣΚΑΙ) εκ νέου τα ξίφη τους, αυτή τη φορά για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία μοιάζει με «πληγωμένο θηρίο», αφού μετά το Κύπελλο είδε να χάνεται και ο στόχος της Euroleague, φιλοδοξεί σήμερα να πάρει τη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, οι ερυθρόλευκοι» θέλουν σήμερα να πανηγυρίσουν ακόμη μία μεγάλη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου τους, προκειμένου να πάρουν την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της περιόδου και να πάνε με πλεονέκτημα έδρας σε ενδεχόμενο αντάμωμά τους στους τελικούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν στη σημερινή «μητέρα των μαχών» χωρίς τον τραυματία Κώστα Τσαρτσαρή και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του στο αποψινό ντέρμπι τον Γιάννη Μπουρούση, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Λίνας Κλέιζα. Ο Λιθουανός άσος των Πειραιωτών ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν προπονήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή θα είναι η 96η «αιώνια» μάχη στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό να μετράει 53 νίκες έναντι 43 του Ολυμπιακού.

Διαιτητές του αποψινού ντέρμπι θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Κορομηλάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 64-59

Τρίκαλα-Άρης 87-85 (παρ.), 73-73 (κ.α.)

Πανιώνιος-Πανελλήνιος 85-87

Περιστέρι-Ολύμπια Λάρισας 90-69

ΠΑΟΚ-Καβάλα 77-84

Κυριακή

Ηλυσιακός-Μαρούσι (17:00, ET1)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (22:00, ΣΚΑΪ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης