Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απάντησε, χθες το απόγευμα, στις κατηγορίες του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, ότι με την πρόταση της «εκ περιτροπής προεδρίας», η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό.

Όπως δήλωσε, η ίδια πρόταση είχε τεθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά, όταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτήριζε όσους αντιτάσσονταν σε αυτή, ως «αντιπολιτευόμενους συγκυβερνήτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αρχηγός του ΔΗΣΥ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, επειδή ενοχλήθηκε από την παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση. «Προφανώς αυτό χάλασε τους δικούς του σχεδιασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι ο κ. Αναστασιάδης λειτουργεί βάσει προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή η συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν από το ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα το 1992, όταν ο πρόεδρός του -κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του- απέρριψε τις ιδέες Γκάλι περί Κυπριακού, τις οποίες μέχρι τότε θεωρούσε διαπραγματεύσιμες.

Επιπλέον, έμμεσα κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη ότι ο ίδιος προσπαθεί να προλάβει τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, μέσω μιας συντηρητικής στάσης, η οποία ουσιαστικά βασίζεται σε υποχωρήσεις των Ελληνοκυπρίων έναντι στις τουρκοκυπριακές αξιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, όπως τόνισε, ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορές, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με βάση σκοπιμότητες μεμονωμένων πολιτικών προσωπικοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης