Δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε να αναβάλει εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Νέα ημερομηνία συνέχισης της δίκης ορίστηκε η 26η Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο στην ακροαματική διαδικασία του Σαββάτου, κατηγορείται ότι έδωσε 600.000 δολάρια στον πρώην δικηγόρο του, τον Βρετανό Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, προκειμένου ο τελευταίος να ψευδορκήσει υπέρ του σε δύο δίκες που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο ιταλικός νόμος προβλέπει όριο δέκα ετών για να εκδικαστούν υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα διαφθοράς και η περίοδος αυτή λήγει για την υπόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι να ανακοινωθεί η ετυμηγορία στην υπόθεση του Μίλιμπαντ που εκδικάζεται ξεχωριστά, αλλά οι δικαστές αρνήθηκαν επειδή -όπως είπαν- «η δίκη (του Μπερλουσκόνι) δεν μπορεί να αναβληθεί επ’ αόριστον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μπερλουσκόνι

Περίπου 200.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε δυναμική συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Ρώμης και συγκεκριμένα στην πλατεία «Piazza del Popolo», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Αρκετά! Ο Νόμος είναι ίδιος για όλους» και «Διψάμε για νομιμότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης