Μέσα στη φυλακή όπου κρατείται ο πατέρας της παντρεύτηκε χθες η κόρη του πρώην προέδρου του Περού, Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Η κόρη του πρώην προέδρου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παντρεύτηκε το Γερμανό Μαρκ Κένινγκ παρουσία περίπου 40 μελών της οικογένειας και φίλων στο παρεκκλήσι του στρατοπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γάμος έγινε σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το κελί του πρώην προέδρου και πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον νυν πρόεδρο του Περού, Άλαν Γκαρσία, ότι ο Φουχιμόρι τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης. «Κάθε πατέρας έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο πλευρό της κόρης του την ημέρα του γάμου της», δήλωσε ο Γκαρσία.

Να σημειώσουμε ότι Μάιο του 1994, ο Φουχιμόρι είχε αρνηθεί στο σημερινό πρόεδρο Άλαν Γκαρσία να επιστρέψει από την εξορία του στην Κολομβία για πέντε ώρες, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του.

Ο Φουχιμόρι ήταν πρόεδρος του Περού από το 1990 ως το 2000 και το 2009 καταδικάστηκε για εγκλήματα που διέπραξε τάγμα θανάτου επί των ημερών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2000 διέφυγε στο εξωτερικό και έστειλε από το ξενοδοχείο που διέμενε στο Τόκιο, με φαξ, την επιστολή της παραίτησής του από το κοινοβούλιο της χώρας του. Η Ιαπωνία θεωρεί τον πρώην πρόεδρο, γόνο Ιαπώνων εμιγκρέδων, υπήκοό της και είχε αρνηθεί να τον εκδώσει στη Λίμα.

Όταν το 2005 ο Φουχιμόρι ταξίδεψε στη Χιλή σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει ξανά ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας του, συνελήφθη με την άφιξή του και εκδόθηκε στο Περού το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης