Τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, καταδίκασαν ο γενικός γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, καθώς και άλλοι ηγέτες.

«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί στην Καμπούλ. Για ακόμα μία φορά οι εχθροί του Αφγανιστάν σκότωσαν αθώους πολίτες και ξένους υπαλλήλους», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός καταδικάζει την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στην Καμπούλ με τον πιο έντονο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, από τη μεριά του, δήλωσε ότι ο Ιταλός που σκοτώθηκε από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας ήταν «διπλωματικός σύμβουλος» του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν και ένας 66χρονος Γάλλος κινηματογραφιστής και δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουσνέρ ανέφερε ότι η Γαλλία καταδικάζει την επίθεση και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες, έχοντας στόχο πολίτες, έδειξαν και πάλι πόσο λίγο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή».

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών είπε σήμερα ότι ανάμεσα στα θύματα της σημερινής επίθεσης υπήρχαν «μέχρι εννέα Ινδοί».

«Η Ινδία καταδικάζει έντονα αυτή την επίθεση. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση κατά Ινδών αξιωματούχων και συμφερόντων της χώρας στο Αφγανιστάν τους τελευταίους 20 μήνες», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε δύο προηγούμενες επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγιναν κατά της ινδικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Διαβάστε επίσης:
Μακελειό στο κέντρο της Καμπούλ, 26 Φεβρουαρίου 2010, 05:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης