Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Γάλλος, σκοτώθηκαν σήμερα, σε μπαράζ εκρήξεων και ανταλλαγή πυροβολισμών στην καρδιά της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η αφγανική Αστυνομία δήλωσε ότι καμικάζι αυτοανατινάχτηκε κοντά στην είσοδο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Καμπούλ, ενώ αστυνομικοί εξουδετέρωσαν άλλους δύο καμικάζι, στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερις Ινδοί ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους τριάντα δύο.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν κοντά σε εμπορικό κέντρο και ένα ξενοδοχείο.

Η Καμπούλ έχει γίνει και άλλες φορές στόχος επιθέσεων, αλλά τους τελευταίους μήνες τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.Το σημείο όπου έγινε η έκρηξη βρίσκεται επίσης κοντά στη λεγόμενη “πράσινη ζώνη”, όπου ζουν κυρίως ξένοι. Αμέσως η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 18 Ιανουαρίου, βομβιστές και ένοπλοι επιτέθηκαν σε κυβερνητικούς στόχους και εμπορικά κέντρα στην Καμπούλ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Εν τω μεταξύ, εδώ και δύο εβδομάδες, έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας επιχείρησης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην επαρχία Χελμπάντ, με στόχο την εξουδετέρωση πυρήνων των Ταλιμπάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης