Εξήντα μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας βραβεύτηκαν από τη Βουλή  για τη διάκρισή τους στη ζωγραφική και την έκθεση με θέμα τη Δημοκρατία.

Κόντευε να ξεσπάσει σάλος την ώρα της βράβευσης, καθώς το έκτο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας – Αχαϊας σάρωνε στο διαγωνισμό και είχε ήδη βάλει στο χέρι 12 μετάλλια , σε βαθμό που και βουλευτές ακόμα άρχισαν να  κάνουν λόγο για «αταξία». Στην εκδήλωση ήταν  και ο Αχαιός υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι ψίθυροι έδιναν και έπαιρναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διευκρινίζοντας πως η εργασία των παιδιών στο σχολείο Καλλιθέας ήταν ομαδική. Έδωσαν με τη ζωγραφική τους «τη Δημοκρατία και τη Βουλή» και κέρδισαν μαζί με άλλους 48 μαθητές ένα  βραβείο και 500  ευρώ ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

Στο παρασκήνιο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, προθυμοποιήθηκε να δώσει τη γραβάτα του στο Γιάννη Μανώλη, ώστε να συμμετέχει  και κείνος στην βράβευση των παιδιών και να πάψει να μουρμουράει. Τελικά, η λύση ήρθε από το Δημήτρη Σιούφα, που φώναξε κοντά του το Γιάννη Μανώλη και του είπε ότι μπορεί να δώσει το έπαθλο στους μικρούς ζωγράφους-συγγραφείς ακόμη και χωρίς… γραβάτα.

-Γιατί και εγώ έχω καρδιά, τι κι αν δεν φορώ γραβάτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κατερίνα Παπακώστα, μαθαίνοντας ότι αδειάζει η καρέκλα του… αρχηγού του κόμματος, ντύθηκε στην εκδήλωση ακόμα πιο ωραία και έδειχνε να της παίρνει τα μαλλιά ένας αέρας… «εξουσίας» (η κυρία  Μπακογιάννη το ξέρει;), ενώ την ώρα της απονομής των βραβείων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλη Παυλίδη, κάποιος ζήτησε να του κρατήσουν μια κόπια του ενσταντανέ, γιατί -όπως είπε- θα του χρειαστεί.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής στο περιθώριο της γιορτής συναντήθηκε  με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα. Να ήταν για την ιστορία που τον βασανίζει; Πάντως, η κυρία Μπενάκη όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής είχε πει ότι ο εισαγγαλέας δεν είχε στείλει τον φάκελο στο Κοινοβούλιο για διερεύνηση της υπόθεσης δωροδοκίας του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Στο τέλος… τελείωσαν και οι βουλευτές, ώστε ο πρόεδρος της Βουλής υποχρεώθηκε να μοιράσει ο ίδιος τα υπόλοιπα βραβεία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης