Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας ακόμη αναζητείται για τη στυγερή δολοφονία ενός 35χρονου κτηνοτρόφου, στον οικισμό Πρασσές.

Πρόκειται για τρία αδέλφια, ηλικίας 40, 35 και 36 ετών και έναν 47χρονο, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον «γάζωσαν» με 22 σφαίρες

Οι δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στον άτυχο 35χρονο το πρωί της Τρίτης. Τον περίμεναν μέσα στο χωριό και όταν εκείνος πλησίασε με το αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος προς το ποιμνιοστάσιό του, τον «γάζωσαν» με 22 σφαίρες, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατό του.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος τριάντα συνολικά κάλυκες από όπλα καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα αιφνιδιάστηκε. Δεν είχε κανένα περιθώριο να αντιδράσει και να ανταποδώσει ακόμα και σε περίπτωση που οπλοφορούσε.

Ούτε όμως και ο πατέρας με τον αδελφό του 35χρονου, που βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, δεν πρόλαβαν να προστατεύσουν τον άνθρωπο τους. Όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς, έσπευσαν προς το σημείο ωστόσο οι δράστες είχαν «εκτελέσει» τον στόχο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν προσωπικές διαφορές με το θύμα και μάλιστα ορισμένοι εξ’ αυτών είχαν προσπαθήσει και πάλι να δολοφονήσουν τον 35χρονο, στις 30 Νοεμβρίου 2009, έξω από το σπίτι του στα Μυσσίρια, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του.

Τότε, τον είχαν πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα. Ο 35χρονος είχε σταθεί τυχερός, αφού τραυματίστηκε μόνο στην αριστερή ωμοπλάτη.

Τότε, τα τρία αδέλφια είχαν κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα.

Μετά την απολογία τους ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

«Γάζωσαν» 35χρονο Κρητικό, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010, 19:39.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης