Το βραβείο «Red Dot» απονεμήθηκε στο νέο Kia Soul που θα φτάσει στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο.

Η εταιρία (η πρώτη Κορεάτικη εταιρία αυτοκινήτων στην οποία απονέμεται η τιμητική αυτή διάκριση) απέσπασε τη διάκριση στην κατηγορία «Αυτοκίνητα – Μεταφορές» ανάμεσα σε περισσότερες από 3.000 συμμετοχές, στα πλαίσια του διεθνώς αναγνωρισμένου Γερμανικού διαγωνισμού για το προϊοντικό design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Soul είναι ένα νέο «crossover» αυτοκίνητο πόλης, το οποίο όμως δε συμβιβάζεται με κανόνες και κατηγορίες. Είναι ευέλικτο και διαφορετικό. Ξεχωρίζει γιατί είναι ευχάριστο, πρακτικό, με πρωτότυπο σχεδιασμό, που δείχνει το νέο πρόσωπο της ΚΙΑ.

Σε αναγνώριση λοιπόν όλων των παραπάνω απονεμήθηκε στο SOUL η τιμητική διάκριση “Red Dot Award” για το 2009 ύστερα από αξιολόγηση  με βάση εννέα πολύ σημαντικά κριτήρια: πρωτοπορία, λειτουργικότητα, ποιότητα κατασκευής, εργονομία, αντοχή, συναισθηματική απήχηση, ποικιλία αξεσουάρ, ευκολία στη χρήση και περιβαλλοντική φιλικότητα. Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από  29 κορυφαίους επαγγελματίες του design από όλο τον κόσμο, που αξιολόγησαν προϊόντα από 17 διαφορετικές κατηγορίες όπως «Consumer Electronics»,  «Σπίτι και Κουζίνα», «Γραφείο», «Computers», «Αυτοκίνητα και Μεταφορές», «Ρολόγια και Κοσμήματα», «Φωτισμός», «Κήπος», «Αρχιτεκτονική και Εσωτερική Διακόσμηση» κλπ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν από κάθε κατηγορία θα παρουσιαστούν στις 30 Ιουνίου 2009 και για ένα μήνα σε έκθεση στο Design Zentrum Nordrhein Westfalen στο Εσσεν της Γερμανίας, που θεωρείται από τους ειδικούς του design ως η «Μητρόπολη της βιομηχανικής κουλτούρας» και συγκεντρώνει πάνω από 140,000 επισκέπτες το χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης