Τη σημερινή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε δικαστήριο της Βόρειας Ιρλανδίας, καταδίκασε η Βρετανία, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «πράξη παράλογης βίας».

«Πρόκειται για μια πράξη παράλογης βίας από μια χούφτα ανθρώπους που αρνούνται να αποδεχθούν την τεράστια υποστήριξη του λαού προς την ειρηνευτική διαδικασία», τόνισε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη στην πόλη Νιούρι σημειώθηκε δύο εβδομάδες αφότου τα πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας συμφώνησαν στη μεταβίβαση από το Λονδίνο στο Μπέλφαστ της εξουσίας, στους τομείς της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας. Η συμφωνία αυτή θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυτοδιοίκησης, βάσει της οποίας το Λονδίνο πρόκειται να μεταβιβάσει περισσότερες διοικητικές εξουσίες στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Το καλύτερο μήνυμα που μπορεί να σταλεί στους δράστες είναι η αποφασιστική απόρριψη της βίας μέσω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αυτοδιοίκησης», τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες. Η βόμβα εξερράγη την ώρα που η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους της περιοχής μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Διαβάστε επίσης:
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βόρεια Ιρλανδία, 23 Φεβρουαρίου 2010, 04:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης