Τη σύλληψη ενός μέλους της Κόζα Νόστρα, της σικελικής μαφίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανική Αστυνομία, κοντά στη βορειοανατολική πόλη Ταραγόνα.

Ο 57χρονος Ιταλός, ο οποίος φέρει τα αρχικά Π.Μ., συνελήφθη κοντά στο σπίτι του. Προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς επιτυχία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς είναι αδελφός ενός άλλου μέλους της Κόζα Νόστρα, του Τζ.Μ., ο οποίος συνελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου από την Ιταλική Αστυνομία στο Μιλάνο, και ζούσε στην Καταλονία με την οικογένειά του.

«Τα δύο αδέλφια, υψηλά ιστάμενα στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, ανήκουν στην “οικογένεια” της Κόζα Νόστρα που διακινεί διεθνώς ναρκωτικά», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

Οι δυο τους είχαν καταδικαστεί στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών και είχαν διαφύγει ύστερα από μια άδεια που είχαν λάβει, σύμφωνα με το υπουργείο που διευκρινίζει ότι η Ιταλική Αστυνομία συμμετείχε στην επιχείρηση στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο μέλη της μαφίας είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης άνω των 30 ετών για τη λαθραία εισαγωγή στην Ιταλία τουλάχιστον 400 κιλών κοκαΐνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης