Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες της αστυνομίας του Ντουμπάι εις βάρος της Μοσάντ (των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ), που βαρύνεται με την υποψία ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία Παλαιστίνιου αξιωματούχου της Χαμάς.

«Η αστυνομία του Ντουμπάι δεν έδωσε καμιά ενοχοποιητική απόδειξη σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι σήμερα, ουδείς γνωρίζει τι συνέβη. Η αστυνομία του Ντουμπάι δεν διευκρίνισε καν τις συνθήκες του θανάτου του Μαχμούντ Αμπντέλ Ραούφ Αλ Μαμπχούχ σε ξενοδοχείο του εμιράτου», πρόσθεσε. Το σώμα του Μαμπχούχ βρέθηκε στις 20 Ιανουαρίου.

«Δεν υπάρχει καν απόδειξη ότι αυτός δολοφονήθηκε. Όλα όσα βλέπουμε στα video είναι άνθρωποι που μιλούν στο τηλέφωνο», πρόσθεσε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «γελοίες» τις απειλές για διεθνές ένταλμα σύλληψης που μπορεί να εκδοθεί κατόπιν αιτήματος του Ντουμπάι εις βάρος του αρχηγού της Μοσάντ Μέιρ Νταγκάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες ότι ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, σε περίπτωση εμπλοκής της Μοσάντ στη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς, θα πρέπει να συλληφθεί.

Η Αστυνομία του Ντουμπάι αποκάλυψε ότι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης, έξι είχαν βρετανικά διαβατήρια, τρία ιρλανδικά, ένα γαλλικό, ένα γερμανικό. Συνολικά πέντε πλαστά ιρλανδικά διαβατήρια χρησιμοποιήθηκαν, ανακοίνωσε αργά χθες το ιρλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ομάδα κρούσης σφετερίστηκε την ταυτότητα τουλάχιστον επτά Ισραηλινών που έχουν διπλή υπηκοότητα.

Ο Μαχμούντ Αμπντέλ Ραούφ Αλ Μαμπχούχ εκατηγορείτο από το Ισραήλ ότι ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα που διακινούσαν ιρανικά όπλα στη Γάζα.

Λονδίνο, Δουβλίνο, Παρίσι και Βερολίνο ζήτησαν χθες διευκρινίσεις από το Ισραήλ σε σχέση με τα διαβατήρια των χωρών τους, τα οποία έφεραν τα 11 φερόμενα μέλη (10 άνδρες και μία γυναίκα) της ομάδας κρούσης που εκτέλεσε την επιχείρηση.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εις βάρος 11 ατόμων που καταζητούνται διεθνώς, καθώς «κατηγορούνται από τις Αρχές του Ντουμπάι ότι συντόνισαν και διέπραξαν τον φόνο».

Διαβάστε επίσης:
Αναμένονται συλλήψεις στην Μοσάντ, 18 Φεβρουαρίου 2010, 19:48
Στη λίστα της Ιντερπόλ οι ύποπτοι για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς, 18 Φεβρουαρίου 2010, 18:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης