Θύμα καλοστημένης απάτης έπεσε ένας νεαρός ο οποίος αγόρασε πρόσφατα διαμέρισμα και απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για να λάβει το επίδομα πρώτης κατοικίας.

Λίγες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως λειτουργός του υπουργείου αναφέροντάς του ότι η αίτηση για επιστροφή του ΦΠΑ εξετάζεται και ότι έπρεπε να συναντηθούν για να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευθετήθηκε ραντεβού στο σπίτι του και ο άγνωστος άντρας του παρουσίασε κάποια έγγραφα και του είπε να υπογράψει για να λάβει σύντομα την επιταγή που ανερχόταν σε, περίπου, 13.000 ευρώ.
Ο νεαρός υπέγραψε ενώ μετά από παρότρυνση του άγνωστου άντρα του έδωσε και 100 ευρώ για να κανονίσει, ώστε να λάβει το επίδομα το συντομότερο δυνατό.

Οι μέρες περνούσαν και η επιταγή δεν έφτανε στα χέρια του και τότε ξαναπήγε στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει υπάλληλος στο υπουργείο με το όνομα που του συστήθηκε ο άγνωστος άνδρας, ενώ του υπεδείχθη ότι η πρακτική που περιέγραψε με την κατ΄ οίκον επίσκεψη, δεν ακολουθείται σε καμία περίπτωση.

Ακολούθησε άμεση καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά μετά από σχετική έρευνα βρέθηκε ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες ως ύποπτος για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

ΠΗΓΗ:Politisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης