Στα… σαλόνια της Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο Εργοτέλης. Οι «κίτρινοι» της Κρήτης επικράτησαν 1-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια», με γκολ που σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 61ο λεπτό και ανανέωσαν τη συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας. Από την άλλη, μεριά η Ξάνθη έμεινε στους 35 βαθμούς και ουσιαστικά έμεινε εκτός πλέι οφ.

Η περιγραφή του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη για την επίτευξη του γκολ. Στο 10’ ο Γκρζέλακ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόζα και το 0-0 παρέμεινε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζουέλα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με νέα κεφαλιά σε κενή εστία, σημάδεψε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με τους Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλη απείλησε την εστία της Ξάνθης. Στο 61’ ο Κουτσιανικούλης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και αφού «άδειασε» τον Σπύρο Βάλλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Λυμπερόπουλο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι Ακρίτες, μετά το 1-0 δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος και τον Εργοτέλη να φεύγει από την Ξάνθη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κίτρινες κάρτες: Ζουέλα, Ορφανός, Φλίσκας, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Ποσά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξάνθη (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Βάλλας (57’ Παππάς), Ζουέλα, Φεριέ (55’ Ντοριβάλ), Άμπραχαμ, Φλίσκας (45’ Ριζογιάννης), Κιντάνα, Γκρζέλακ, Ντόσεκ, Πόι.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Φερνάντες, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός, Κουτσιανικούλης (90’ Φραγκουλάκης), Μάρτινς (51’ Ρομάνο), Ογκουνσότο (87’ Βακουφτσής).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκος Καραγεωργίου: «Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη, και μια πολύ χαρούμενη ημέρα για εμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εμένα στον πάγκο ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, τηρουμένων των αναλογιών. Ο δεύτερος είναι ότι αυτό έγινε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο το οποίο νιώθω ότι είναι ένα από τα σπίτια μου καθώς βρέθηκα για πολλά χρόνια εδώ. Κερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με έναν κόσμο καταπληκτικό ο οποίος σήμερα χειροκρότησε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη δείχνοντας το ήθος του. Δεν μπορέσαμε στα εντός έδρας ματς να βρούμε το φάρμακο για τις ομάδες του δικού μας επιπέδου. Ικανοποιούσαμε μόνο από μακριά τους φιλάθλους μας. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για τον Κουτσιανικούλη. Το επόμενο μας βήμα είναι ένα προπονητήριο».

Παναγιώτης Γκουτσίδης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες για δύο γκολ αλλά δεν μπήκαν. Στο δεύτερο ρισκάραμε περισσότερο για να φτάσουμε στη νίκη αλλά με μια ευκαιρία ο αντίπαλος πέτυχε το γκολ, δεν είχαμε ουσία ήμασταν φλύαροι και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης