Αδαή, στην καλύτερη των περιπτώσεων,  χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τον Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Τσάβες «εξάγει  τρομοκρατία» και εμποδίζει την πρόοδο στη Λατινική Αμερική.

«Πάει και με κατηγορεί για εξαγωγή της τρομοκρατίας: το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας αξιολύπητος αδαής, θα πρέπει να διαβάσει και να μελετήσει λίγο για να καταλάβει την πραγματικότητα», σημείωσε ο Τσάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις δηλώσεις Ομπάμα, ο Ούγκο Τσάβες είπε ότι θα αλλάξει γνώμη και δεν θα στείλει πρέσβη στην Ουάσιγκτον. Υπενθυμίζεται ότι είχε αποσύρει τον πρέσβη της Βενεζουέλα στις ΗΠΑ και είχε απελάσει τον Αμερικανό από τη χώρα του, το 2008 μετά από διέξεξη με τον Τ. Μπους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα πρόσθεσε ότι τα σχόλια του Ομπάμα τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για την αποστολή νέου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, μετά την απόφασή του να αποσύρει πέρυσι τον διπλωμάτη της χώρας του έπειτα από διένεξη με την κυβέρνηση Μπους, η οποία τον οδήγησε επίσης στην απέλαση του αμερικανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης